Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felháborodott olvasói levél és fotó a szombathelyi közterületi italfogyasztásról

Valószínűleg nem egyedi eset, de így tényleg nagyon nehéz lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mialatt péntek koradélután Nemény András szombathelyi polgármester bejelentette Nemény András: Szigorú korlátozások a Csónakázó-tónál és a Sportligetnél April 10. 14:33 , hogy Szombathely milyen további, meglehetősen drasztikus intézkedéseket hoz a kijárás korlátozása terén, egy felháborodott hangú levelet kaptunk.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Olvasónk arra panaszkodik, hogy a szombathelyi Fortuna ABC-nél (Bartók Béla körút) „ma már voltak itt a rendőrök és a közterületfelügyelők az ittas vásárlók miatt, de mindhiába, mert most is itt vannak a boltnál. Nagyon zavaró már. Kiabálnak is, mert többen ott isznak a közeli háznál, amit nem szabadna.”

Olvasónktól kértünk egy fotót, és kaptunk is.

Olvasói fotó

Úgy tűnik, a probléma valódi.

Az üggyel és a jelenséggel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a Vas megyei rendőrségnek, akik későbbre ígérték a választ.

Azért is érdekes az ügy, mert feltételezhetően nem egyedi esetről van szól.

Így tényleg nagyon nehéz lesz.

Frissítés:

Pénteken délután megérkezett a Vas megyei rendőrség válasza, amelyben megerősítették, hogy munkatársai valóban jártak a hegyszínen. Azt is smegtudtuk, hogy a közterületeken italozókkal szemben szabálysértési eljárás eljárás indítható.

A rendőrség válaszai:

"A mai napon, 2020. április 10-én, állampolgári bejelentésre megjelentek munkatársaink Szombathely, Bartók Béla körút 38. szám alatt található kereskedelmi egységnél. Az ott lévő személyeket a rendőrök felszólították a távozásra, akik a helyszínt ezt követően elhagyták. További rendőri intézkedésre nem került sor."

"Aki közterületen alkoholt fogyaszt, azzal szemben szabálysértési eljárás indítható a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 200§ (1) bek. a) pontja alapján."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés