Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre

Az operatív törzs kitérő válaszokat ad.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi felelőse a HírTv-nek azt nyilatkozta: szerinte rövid időre, mondjuk két hétre indokolt, megfontolandó a kereskedelem és a szolgáltatások korlátozása, például hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Kiemelte: már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat.

Azt is mondta, megfontolandó lenne, hogy egy ilyen kéthetes időszakra az alsótagozatos osztályok is átállhatnának digitális oktatásra, mivel a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. "Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná" - fejtette ki.

Az üggyel kapcsolatban a hvg.hu megkereste az operatív törzset, ahol gyakorlatilag kitérő választ adtak, és megismételve a korábban elmondottakat, azt írták, hogy még nincs döntés a további intézkedésekről, az operatív törzs és a kormány folyamatosan vizsgálja, szükség van-e szigorításra, a járványügyi szakemberek javaslatait mérlegeli. A megoldást az oltás jelenti - tették hozzá. - írja az infostart.hu .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra