Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel 300 millió forintból újul meg két szombathelyi óvoda

Egy budapesti cég nyerte el a munkát.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

231 millió forint uniós támogatást nyert két óvoda felújításra a szombathelyi önkormányzat. Ehhez 65,6 millió forint önrészt kellett hozzátennie a városnak, így összesen közel 300 millió forintból újul meg a Maros és a Pipitér óvoda.

Az önrészt a Schaeffler gyárnak értékesített terület bevételéből fizeti ki az önkormányzat, több más, hasonló beruházással Négy óvodára, kerékpárútra, önkormányzati lakásokra költött eddig Szombathely a Schaeffler-beruházás bevételéből 2020. July 01. 07:25 együtt.

Energetikai projektről van szó, tehát arról, hogy a fűtésrendszert modernizálják és az épületek szigetelését javítják fel.

A Maros óvodában a lapostetőt szigetelik hő- és vízszivárgás ellen. Az épületben a fűtőtestekre termosztatikus radiátorszelepeket szerelnek fel, a fűtés hatékonyságát egy 58 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyú üzembe helyezése növeli. A hőszivattyú, valamint az épület részleges elektromos energia igényének ellátására a lapostetőre egy 30kW teljesítményű napelemes rendszert telepítenek.

Az akadálymentesítés során mozgássérült parkolót, akadálymentes bejáratot és illemhelyet is kialakítanak.

A Pipitér óvodában a lapostető hő- és vízszigetelése mellett az épület homlokzatát is szigetelik, a korábbi felújítás során nem érintett nyílászárókat cserélik, a lépcsőház energetikailag korszerűtlen üvegtégla falát is hőszigetelt szerkezet váltja fel.

A fűtési rendszer korszerűsítése során a régi tagos radiátorokat helyett acéllemez radiátorokat építenek be, ezeket termosztatikus radiátorszelepek szabályozzák. Az épület elektromos energia igényének részleges fedezésére a lapostetőre egy 30 kW teljesítményű napelemes rendszert állítanak fel.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a budapesti székhelyű INTER-ALP Építőipari és Szolgáltató Kft. nyerte meg, a munkát 13 hónap alatt kell befejezniük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra