Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közel 300 millió forintból újul meg két szombathelyi óvoda

Egy budapesti cég nyerte el a munkát.

231 millió forint uniós támogatást nyert két óvoda felújításra a szombathelyi önkormányzat. Ehhez 65,6 millió forint önrészt kellett hozzátennie a városnak, így összesen közel 300 millió forintból újul meg a Maros és a Pipitér óvoda.

Az önrészt a Schaeffler gyárnak értékesített terület bevételéből fizeti ki az önkormányzat, több más, hasonló beruházással Négy óvodára, kerékpárútra, önkormányzati lakásokra költött eddig Szombathely a Schaeffler-beruházás bevételéből 2020. July 01. 07:25 együtt.

Energetikai projektről van szó, tehát arról, hogy a fűtésrendszert modernizálják és az épületek szigetelését javítják fel.

A Maros óvodában a lapostetőt szigetelik hő- és vízszivárgás ellen. Az épületben a fűtőtestekre termosztatikus radiátorszelepeket szerelnek fel, a fűtés hatékonyságát egy 58 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyú üzembe helyezése növeli. A hőszivattyú, valamint az épület részleges elektromos energia igényének ellátására a lapostetőre egy 30kW teljesítményű napelemes rendszert telepítenek.

Az akadálymentesítés során mozgássérült parkolót, akadálymentes bejáratot és illemhelyet is kialakítanak.

A Pipitér óvodában a lapostető hő- és vízszigetelése mellett az épület homlokzatát is szigetelik, a korábbi felújítás során nem érintett nyílászárókat cserélik, a lépcsőház energetikailag korszerűtlen üvegtégla falát is hőszigetelt szerkezet váltja fel.

A fűtési rendszer korszerűsítése során a régi tagos radiátorokat helyett acéllemez radiátorokat építenek be, ezeket termosztatikus radiátorszelepek szabályozzák. Az épület elektromos energia igényének részleges fedezésére a lapostetőre egy 30 kW teljesítményű napelemes rendszert állítanak fel.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a budapesti székhelyű INTER-ALP Építőipari és Szolgáltató Kft. nyerte meg, a munkát 13 hónap alatt kell befejezniük.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra