Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Több mint egymilliárd forintból újítják fel a soproni vásárcsarnokot

Megvan, melyik cég nyerte a közbeszerzést.

Közel 1,25 milliárd forintért a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. nyerte el a soproni vásárcsarnok és környezetének felújítására kiírt nyílt közbeszerzést. Úgy tűnik, most tényleg indul a beruházás - írja az Enyugat.hu .

Évtizedes adósságát törlesztheti a város, ha tényleg korszerűsítik a soproni piacot. Az önkormányzat által kiírt nyílt közbeszerzési eljárás eredményes volt - olvasható az uniós közlönyben. A csaknem 1,25 miliárdos projektet a FÉSZ Zrt. nyerte el, ahogy korábban oly sok más beruházást a parkolóháztól kezdve a Múzeumnegyeden át a Lenck-villáig .

Most így néz ki a soproni vásárcsarnok.
NM

A vásárcsarnok megújítása a Modern Városok Program keretében hazai forrásból valósul meg. A Csarnok utcában az első ütemben lebontják a felesleges felépítményeket, a második ütemben pedig ideiglenes piacot alakítanak ki. Még ezután is bontani kell, a műszaki leírás szerint az egész északi tömböt szanálják, a vasbeton ernyőkkel és a kerengő fedésével együtt. Csak ezután jöhet a látványos építkezés.

Az új fedett vásárcsarnok alapterülete 993 négyzetméter lesz, ötven darab előregyártott pad lesz benne, hűtők és vizesblokk. Több mint háromezer négyzetméteres parkoló is tartozik majd hozzá. A beruházás tartalmazza napelemes rendszer kiépítését és a teljes közműrekonstrukciót is.

A soproni piac felújítását egyébként már 2020-ban bejelentették, akkor a látványtervet is megmutattuk .

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság