Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A tavalyi hibák megismétlésére figyelmeztet az osztrák orvosi kamara elnöke

A politika tavaly nyáron is azt hitte, hogy a koronavírus eltűnt.
"Megkockáztatjuk a kijelentést: pontosan megismételjük a tavaly nyáron elkövetett hibákat". Thomas Szekeres, az Osztrák Orvosi Kamara elnöke figyelmezteti így a kormányt - írja a Heute.at .

A koronamegbetegedések száma csökken, szombaton 136 új fertőzésről számoltak be Ausztriában. A további enyhítések július 1-jén lépnek életbe. A klubok és a diszkók a "3G-szabály" alkalmazásával ismét nyithatnak.

Tekintettel a delta változat terjedésére, egyes szakértők kritikusan viszonyulnak az enyhítésekhez. "Tavaly nyáron is azt gondolták a politikusok, hogy a vírus egyszerűen eltűnt. Néhány hónappal később tele voltak az intenzív osztályok" - hangsúlyozta Szekeres doktor.

Különbség ugyanakkor az egy évvel ezelőtti helyzethez képest, hogy ma már vannak oltások és oltottak. A kamara elnüke különösen a koronavírus delta variánsára való tekintettel tartja fontosnak és sürgetőnek az oltásokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra