Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Moziszerelem: filmes párok, akik a valóságban is randiztak

Johnny Depp és Winona Ryder, Penélope Cruz és Javier Bardem, Diane Keaton és Al Pacino: ők nem bírták ki egymás nélkül a forgatás után sem. És nem csak ők az egyetlenek.

Elsőre gyakran bizarrnak tűnik, amikor arról érkezik hír, hogy egy filmben együtt romantikázó szereplők a munkaidőn túl is egymásra találnak. Pedig ha jobban belelovalljuk magunkat a témába, rájöhetünk, hogy teljesen kézenfekvő a helyzet: adott két ember, akik akár hónapokon keresztül is nap mint nap egymásra vannak utalva, el kell játszaniuk, hogy szenvedélyes kémia dolgozik kettejük között, sőt, talán még ágyjelenetben is hozni kell az őszinte szeretőt - az ilyesmi könnyen átcsaphat valódi románcba. De hagyjuk a feltételes módot, hiszen ez számtalan alkalommal megtörtént már, ideje is előrukkolni néhány erős példával.


Woody Allen és Diane Keaton
Film: Játszd újra, Sam! (1972)

Kivel is kezdhetnénk felsorolásunkat, ha nem azzal az emberrel, akinek filmjeinek fele eleve a zavaros, vergődő kapcsolatokról szól? A cinizmus szemüveges New York-i nagykövete, Woody Allen ebben a filmben egy olyan embert alakít, aki barátságban áll egy párral, ám ő maga éppen egy váláson megy keresztül - hát persze, hogy az összeboronálódás a pár hölgytagjával elkerülhetetlen, és hát persze, hogy a románc a való életben is folytatódott. Bár mindössze egy évig működött közöttük a dolog, Diane és Allen ezt követően is remekül tudtak együtt dolgozni, és barátok maradtak (még azután is, hogy a filmrendező összejött egy másik volt nője, Mia Farrow nevelt lányával).


Penélope Cruz és Tom Cruise
Film: Vanília Égbolt (2001)

Annak ellenére, hogy Tom Cruise olyan vitatható elemeket emelt be az életébe, mint a szcientológia és a Cocktail című film, valahogy mégis sikerült a legmagasabb forróságfaktorral rendelkező nőket az ujja köré csavarnia. A két "krúz" Nicole Kidman után és Katie Holmes előtt melegedett össze, a Vanília Égbolt forgatása alatt - kapcsolatuk pedig talán még ma is tartana, ha a kétes hírű egyház (legalábbis akkori cikkek szerint így történt) nem választja szét őket, miután a tüzes Cruz nem akart belépni a kötelékükbe. De legalább jól járt.


Ryan Gosling és Rachel McAdams
Film: Szerelmünk lapjai (2004)

Egy mozi, amiben ketten nagyon vágynak egymásra már tizenéves koruk óta, pedig ami elválasztja őket, az mindössze a lány milliomos apjának felvont szemöldöke. A filmbéli összefonódásból sok kamasz táplálkozhatott szerte a világon, és épp ezért is történhetett meg, hogy a való életbe átültetett szerelem túl lett idealizálva - holott a lángja két év alatt kihunyt. Úgy látszik, McAdams máig nem szokott le arról, hogy hazavigye a munkát: most például azzal a Michael Sheennel jár, akivel az Éjfélkor Párizsban című 2011-es filmben játszott együtt.


Jennifer Lopez és Ben Affleck
Film: Gengszterrománc (2003)

Nehezen értékelhető (na jó, mondjuk ki: szörnyűséges) vígjáték volt ez, egyesek szerint a világ legrosszabbja, éppen ezért is tökéletesen érthető, miért volt szükségük a főszereplőknek egy menekülőútvonalra, ami ebben az esetben a közös ágyba vezetett - úgy is, hogy Lopez kisasszonynak még bőven tartott a házassága. Kettejük kapcsolatát aztán a bulvármédia túlbuzgó érdeklődése ölte meg.


Johnny Depp és Winona Ryder
Film: Ollókezű Edward (1990)

Amikor Depp és Ryder először találkoztak egy évvel korábban, a 89-es Rock 'n' Roll ördöge premierjén, előbbi 27, utóbbi 17 éves volt. Ez a habkönnyű évtizedes korkülönbség azonban nem gátolta őket abban, hogy Tim Burton ríkató meséjében egymás karjaiban találják magukat, mármint a filmjeleneteken kívül is. Ebben az esetben Johnny Depp volt a hősszerelmes: nem csak megkérte választottja kezét, de még egy "Winona Forever" tetoválással is nyomatékosította ezt. Amikor három évvel később különváltak, "Wino Forever" -re módosította a szöveget.


Diane Keaton és Al Pacino
Film: Keresztapa (1972)

Oké, szóval Diane Keatonról sem hazudunk, ha azt állítjuk róla, hogy rutint szerzett színésztársainak elcsábításában. Woody Allen terítékre kerüléséről már írtunk, de Al Pacino is jött a sorban minden idők legnagyszerűbb gengsztertrilógiájában. Ám ahogy a filmben nem, úgy igazából sem találták meg soha a közös nevezőt, egyszer összejöttek, majd szakítottak, megint össze, megint szét, héja-nász az avaron. Állítólag akkor lett végérvényesen vége, amikor Diane megelégelte ezt az adok-kapokot, és ultimátum elé állította az olaszt: szakítás vagy házasság. Ő az előbbit választotta.


Penélope Cruz and Javier Bardem
Film: Vicky Cristina Barcelona (2008)

A spanyol felmenőkkel és vérmérseklettel rendelkező Penélope igazán ficánkolhatott ebben a szerepben, hiszen nagyjából csak el kellett eresztenie temperamentumát, és ez olyannyira sikerült neki, hogy filmbéli seveled-senélküled partnerét, Javier Bardemet is magáévá tette (na nem elsősorban úgy , de nyilván úgy is). Ők azonban tovább is léptek: máig kitartottak egymás mellett.


Blake Lively és Ryan Reynolds
Film: Zöld Lámpás (2011)

A Hollywood "szőke cukiság" mappábájába Blake Lively nemrég még Leonardo DiCaprióval folytatott viharos viszonyt, de úgy tűnik, hamar nyugodtabb vizekre akart evezni, mert összejött Ryan Reynoldsszal, aki a fent említett képregényadaptációs játékfilmben a főhőst játszotta (ő meg annak gyerekkori szerelmét). Sőt, annyira komolynak tűnik a dolog, hogy az első randevú után egy évvel már össze is kötötték életüket. Ha másra nem is, legalább erre jó volt ez a film.


Angelina Jolie és Brad Pitt
Film: Mr. and Mrs. Smith (2005)

Már szavunk is van rájuk: Brangelina . Természetesnek tűnt, hogy őket hagyjuk a végére, hiszen az álompár kategória koronázatlan győztesei. Jolie egyszer elárulta, hogy akkor zuhant szerelembe szerelembe Pittel, amikor ezt a filmet forgatták - amiben mindketten bérgyilkosokat alakítanak, akik egy párt alkotnak, viszont egyik sem tudja a másikról, hogy ténylegesen mivel foglalkozik. Álompárék álompárságukat egy kisebb falunyi saját és örökbefogadott gyerekkel pecsételték meg. Halleluja!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra