Az Audi Győrben, a Ford Kínában gyártja majd az elektromos autókat

A francia PSA az Opelből csinál elektromos részleget.

Jim Hackett, a Ford fél éve kinevezett vezérigazgatója nagy bejelentést tett: egy helyi partnerrel együttműködve a Ford is elektromos autókat fog készíteni a világ legnagyobb autópiacán, Kínában.

A kínai Zotye nevű céggel dolgoznak együtt, és összesen nagyjából 756 millió dollárt fektetnek be egy új, 50-50 százalékos részesedésű vegyes tulajdonú vállalatba, ami megfizethető árú elektromos autókat fog gyártani. Fontos részlet, ezek a járművek egy új, helyi, kínai márkanévvel kerülnek majd a szalonokba.

A ford vezérigazgatója a kínai partnercég vezetőjével
Forrás: autopro.hu

A Fordnak mindenképpen nagy előrelépést jelent ez, mivel az elmúlt évtizedben elveszítette legtöbb márkáját, így teljes globális marketingtevékenységét az eredeti Ford-magra építette. A Ford az elmúlt években Kínában több milliárd dollárt költött, hogy felzárkózzon, de helyi eladásai még a Lincoln luxusmárkájának növekedései ellenére is folyamatosan zuhantak.

Éppen ezért különösen fontos az új, elektromos autókra alapozó vegyesvállalat, hiszen lehetővé teszi a Ford számára, hogy nagy növekedéseket érjen el a világ legnagyobb autó piacán.

Miközben a Ford Kínában terjeszkedik, az Audi nemrég jelentette be Új főnök a győri Audinál, itt lesz a konszern villanymotor-központja 2017. September 30. 16:11 , hogy Győrben lesz a villanymotor-központjuk, a német márka egyébként minden gyárában gyárt majd elektromos autókat.

A francia PSA pedig a tavaly tulajdonába került Opelt alakítja át Villanyautós céggé alakítják az Opelt, nincs szó gyárbezárásról 2017. November 09. 09:36 a konszern elektromos autós részlegévé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság