Fóton épít akkumulátor-összeszerelő üzemet a kínai óriáscég, amely Szombathellyel is kacérkodik

Szijjártó Péter Sencsenben járt, de nem említett semmilyen új magyar autógyárat.

„Jó hír, hogy a BYD tovább növeli magyarországi jelenlétét” – jelentette be Szijjártó Péter egy Facebookon megjelent videóban.

A külgazdasági és külügyminiszter a kínai Sencsenből, a cég székhelyéről jelentkezett be élőben.

Aki követte korábbi írásainkat Azt beszéli már az egész város – Melyik óriáscég jöhet Szombathelyre? 2023. June 08. 15:37 , az valószínűleg arra számít A kínai óriáscég mellett egy európai gyártó is tapogatózik Szombathelyen 2023. June 27. 15:27 , hogy a folytatásban Szombathely neve is elhangzott. De nem így történt.

A miniszter azt jelentette be, hogy a BYD „Fóton épít egy elektromos akkumulátorokat összeszerelő üzemet”.

Szijjártó Péter Sencsenben
Facebook/Szijjártó Péter

A 10 milliárd forintos beruházás, amely nem azonos az akkumulátorgyárral, első körben száz új munkahelyet teremt a városban - hangsúlyozta Szijjártó, hozzátéve, hogy a kormány egymilliárd forintnyi „készpénzzel” támogatja a gyár építését,

A miniszter a „jövő iparágá”-nak nevezi az elektromos autók gyártását, amelyben Magyarország vezető szerepre törekszik.

Szijjártó megemlíti, hogy a több területen is piacvezető BYD már jelen van az országban, a cég Komáromban gyárt elektromos buszokat.

Ugyanakkor nem beszél arról, hogy a kínai óriáscég újabb nagy beruházásra készülne Magyarországon.

Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosan lekerült a napirendről a BYD szombathelyi óriás autógyára, de ha a fogadóirodákban meg lehetne tenni a tétet, valószínűleg csökkenő esélyekkel számolnának a bukmékerek.

Lapunk munkatársa néhány évvel ezelőtt járt Sencsenben, tapasztalatait itt Kína elsőkézből (7): Sencsen, a kínai szilícium völgy, amelyről az egész világ beszél 2019. December 02. 12:09 írta meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A kínai óriáscég mellett egy európai gyártó is tapogatózik Szombathelyen

Hogy ki lesz a befutó, az még ebben az évben kiderül.

Azt beszéli már az egész város – Melyik óriáscég jöhet Szombathelyre?

Bár hivatalosat nem lehet tudni róla, némi kutakodással azért be lehet azonosítani a főszereplőt.

Kína elsőkézből (7): Sencsen, a kínai szilícium völgy, amelyről az egész világ beszél

Valójában egyetlen nagy csalódás ért minket az utazás során. Pont ott, ahova annyira vágytunk. És ahová oly sokan vágynak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság