„Frisssen”, fiatalosan a szombathelyi oltópontokról

Elérte a helyi médiát a mocskolódó, nagyképű, lekezelő, lazának tűnő, mégis egyfajta zupás őrmester stílus. Csizmadia Tamás fogta a macsétéjét, és igyekezett lekaszabolni a szombathelyi, Fideszen kívüli világot.

Szombaton a friss.hu című sajtóipari termékben megjelent egy szöveg, amelyben a szerző, bizonyos Csizmadia Tamás fogta a macsétéjét, dervisként nekilátott pörögni és igyekezett lekaszabolni a szombathelyi, Fideszen kívüli világot.

Az ok az volt, hogy Nemény András szombathelyi polgármester megkapta az oltást Nemény András AstraZenecát kapott a bal karjába 2021. March 19. 11:32 , amihez nem is volt szükség városi oltópontra Új ötlettel állt elő a szombathelyi önkormányzat, hogy segítsék a háziorvosokat 2021. March 19. 16:43 (na, ugye), következésképp mindenki hülye, aki valaha ilyet akart. A macsétés pörgésben kapott László alpolgármester és a Nyugat.hu is.

Ami azonban igazán ütött, az a kávéfőzésre alkalmas könyvtáros és levéltáros ideája volt, amiben tökéletesen benne van a Fidesz enbloc értelmiségellenes attitűdje. A cikkbeli részlet így hangzott:

„...Bár gyanítom, a múzeumban egy jó levéltáros, netán könyvtár szakos diplomás egészen fergeteges tempóban tudott volna kávét vinni a dokiknak..”

Az ügyben azonnal sajtóközleményt adott ki Ungár Péter (LMP), Bana Tibor (független) országgyűlési képviselő, illetve megszólalt Nemény András is a Facebook oldalán. Ezek után alaposan elolvastam hát a Csizmadia-féle műalkotást.

Megnéztem, a lap kiadója egy magáncég. Az M1, a Kossuth is „közszolgálati” . Tudjuk, ezek ilyen mókás színdarabok a statisztikának meg a bávatag népeknek, amit illiberáliában el lehet játszani, mosolyognánk is rajta, csak cserepes a szánk.

Viszont a Csizmadia nem szerepel az impresszumban. Nem munkatárs, nem főnök, akkor vajon ki lehet, hogy mégis ilyen harsányan otthonos a felületen?(Majdnem redakciót mondtam, de az eufemisztikus magasztalása lett volna a propagandagépezet kis, szombathelyi csápjának). Ami biztos, Csizmadia az EMMI sajtófőnöke volt, s ami hallani lehet, hogy együtt dolgozik Hende Csabával sajtóügyekben.

Van a fideszes „újságírásnak” egyfajta hangja, látszik rajtuk a műhely, ami a Pesti Srácoké, az Origóé, a mocskolódó, pökhendi, nagyképű, kioktató, lekezelő, lazának tűnő, mégis egyfajta zupás őrmester stíl, amiből kiviláglik az ember jelleme is. Ebbe az alomba tartozik Csizmadia nevű hősünk is a lelkes kaszabolásával, s azzal, hogy mindenkiről úgy nyilatkozik meg, mintha a kapcarongya volna, de ezt már megszoktuk. Viszont ostoba is, az írásmű, amit létrehozott, arról szól ugyanis, hogy na ugye, nincs is szükség Szombathelyen városi oltópontra, Nemény is megkapta Orbántól, mit hisztizik.

Miheztartás végett azért idézzük fel az utcán álló sorokat „Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál 2021. February 24. 10:08 , a sok, oltásra váró embert a városban, akik egy sem Nemény volt, hanem a város lakosai. S attól, hogy egy embernek sikerült beadni a szurit, több ezernek még mindig nem.

„Az orvosnál, az orvosi rendelőben oltották be a mi Andrásunkat. Kellett oltópont? Nem. Vakcina kellett. Meg telefon. Micsoda meglepetések.” - zárja gondolatait Csizmadia, feledve azt, hogy ennek ellenére kellene az oltópont, Szombathelyen ugyanis sok ember él Neményen kívül is. Mindegy, a napi penzum kipipálva, lehet a pénztárhoz fáradni. Hogy mindeközben belerúgott a könyvtárosokba és levéltárosokba, az mellékszál, a resztli, a férgese hullása.

Mára tőlük elnézést is kért egy újabb szövegben, amiben viszont már arra jut, hogy őt Fekete-Győr eltiltaná az írástól, ha győzne. Hiányolnánk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény