Új ötlettel állt elő a szombathelyi önkormányzat, hogy segítsék a háziorvosokat

Ha már az oltópontok befuccsoltak, legalább máshogy tudnak könnyíteni a túlterhelt orvosok helyzetén.

Pénteken délután került fel a szombathelyi önkormányzat Facebook-oldalára egy videó, melyben László Győző alpolgármester elárulja, hogy milyen megoldást találtak arra, hogy segítsenek a túlterhelt háziorvosoknak.

Nem árulunk el azzal nagy újdonságot, hogy a háziorvosok kérésére kialakított az önkormányzat három oltópontot, de történet befuccsolt, ugyanis a kormányhivatal nem engedélyezte a működésüket. Egyelőre tehát csak állami oltópontok vannak, illetve a háziorvosok kapnak vakcinát, akiknek a saját rendelőikben kell megoldaniuk az oltást.

Gyakran ráadásul az adminisztrációt is ők végzik, jobb esetben asszisztensek segítségével, de még így is kevesen vannak, emiatt pedig sok probléma is adódik. Most viszont talán javulni fog a helyzet, ugyanis 86-an jelentkeztek az önkormányzattól, hogy beszálljanak az adminisztrációs munkákba.

„Mától az önkormányzat dolgozói értesítik ki az oltásra regisztrált szombathelyieket, ezzel tehermentesítjük háziorvosainkat az adminisztrációs teendőik alól” – derült ki.

Az önkormányzat természetesen egyeztetett ez ügyben a háziorvosokkal, megfelelően felkészítették a dolgozóikat és az adatkezelési szerződéseket is megkötötték.

Fontos megjegyezni azt is, hogy ha most bárkit olyan számról hívnak, ami számára idegen, mindenképp vegye fel, hiszen nagy esély van rá, hogy az oltás miatt hívja éppen egy önkormányzati dolgozó – hangsúlyozta az alpolgármester.

László Győző elmondta azt is, hogy a problémák ellenére továbbra is együtt szeretnének dolgozni a kormányhivatallal és készek segíteni ott, ahol tudnak. Így például ugyanúgy segítik a közterület-felügyelet munkatársaival az állami oltópontok biztosítását és a kulturális államtitkár kérésére felmérték, hogy az önkormányzati kulturális intézményekből hányan tudnának önkénteskedni a kórházaknál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19