Futball-láz Szombathelyen: a „kishali” készül feljutni az NB III-ba, vasárnap mindenki meccsre megy

Régen láttuk ennyire lelkesnek a szombathelyi futballrajongókat, de lett egy csapat…

Vasárnap délután öt órakor a HVSE felnőtt labdarúgó csapata - amely megnyerte a megyei bajnokságot – osztályozó mérkőzést játszik az Orosháza ellen az NB III-ba jutásért. Lépéselőnyben vannak a hazaiak, hiszen idegenben is győztek, azaz, egy apró, de annál fontosabb (és mégis hatalmas) lépés választja el őket a magyar labdarúgás harmadik vonalától.

Valljuk meg, egy ilyen meccs nem szokott világrengető esemény lenni. A nyár elején már véget értek a bajnokságok a magyar első és másodosztályban is, a szombathelyi futballrajongók nemrég még lógatták az orrukat, hogy a Szombathelyi Haladás csak kilencedik lett az NB II-ben, az álom, hogy első osztályú meccsekre járhassanak, újra elég messzire került.

De van másik - hogy a zenebohóc szavaival éljünk -, itt van a Szombathelyi Haladás helyett a Haladás VSE, amely az NB III-ért játszik, és, ahogy elnézzük a közhangulatot, ez sokkal inkább lázba hozza a szurkolókat, mint a „nagyhali” másodosztályú szereplése.

Haladás VSE, futball, meccs az NB III-ért
Facebook

A HVSE a jelek szerint ugyan kicsi, de az övék, és ez az az állapot, amit, ha egy marslakó idetévedne, egyáltalán nem értene. Mármint, hogy ugyanabban a városban két Haladás nevű csapat van, egyszer az egyiket szeretik, aztán a másikat, most a másikat jobban.

De ez Magyarország és a magyar futball, és nem is most kezdődött, hanem évekkel ezelőtt, csak éppen kezdenek összeérni a szálak. Valahol ott kezdődött, amikor a HVSE futball szakosztályából 1995-ben kivált a felnőtt, profi csapat, és kft.-vé alakult. Innen kezdődtek a tulajdonosváltások.

Ennek kapcsán elég csak a csapat neveit idéznünk (Lombard FC Haladás, Haladás-Sopron Bank, Szombathelyi-Swietelsky Haladás, és így tovább), hogy lássuk egyre távolabb kerültek a várostól és annak szurkolóitól, akik a másodosztályban az eredménytelenségek miatt lassan ott is hagyják a csapatot. Ez ugye, momentán a Szombathelyi Haladás Homlok Zsolt tulajdonlásával.

Nem foglalkoznánk ezzel tovább egy meccs kapcsán, hiszen nemrégiben alaposan elemeztük Egy magyar focicsapat sikeréhez három dolog kell: pénz, pénz és egy fideszes klubelnök 2022. October 21. 07:16 a nagyhali futballját és tulajdonosi viszonyait, ami azt eredményezte, hogy a HVSE-ben valahogyan kialakult az a hangulat, hogy kell egy csapat. Olyan, amelyik tisztán a miénk ebben a pénzzel és politikával átitatott világban.

Haladás VSE, futball, meccs az NB III-ért
Facebook

És lett, és éppen az NB III-ba készül, ami a jelek szerint egyáltalán nem zavarja a szurkolókat, hiszen láthatóan futball láz van Szombathelyen. Ennek egyébként már tavasszal voltak jelei, amikor a Blikk újságírója elcsodálkozott, hogy a szombathelyi megyei rangadón (Haladás- Király SE) majdnem háromezren voltak.

Nagy valószínűséggel most is lesznek ennyien, vagy még többen, ahogy elnézzük a Haladás Szurkolói Kör hivatalos Facebook-oldalát, ahol egyébként az alábbi felhívást tették közzé: „Haladás VSE - Orosházi MTK-ULE 1913 mérkőzés. Vasárnap 17:00 óra!! Jegyek elővételben szombaton 16.00-18.00 óra között, a mérkőzés napján 15.30-tól vásárolhatóak a Rohonci úti pénztárakban. A belépő ára 500 forint, diákok és nyugdíjasok számára ingyenes. A találkozót a B, C és D szektorokból nézhetik meg a drukkerek. Hajrá Hali!”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport