Gázszivárgás miatt három napja otthonról tanulnak az egyik szombathelyi középiskola diákjai

Csak a végzős osztályok járnak be a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikumba.

„A szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikumba a hét eleje óta nincs jelenléti tanulás, és ennek a gázszivárgás az oka” – kapta lapunk az információt, amiről kiderült, hogy részben megfelel a valóságnak.

„Az iskolából 2023. január 16-án jelezték, hogy gázszivárgást érzékelnek a Zrínyi utca 12 szám alatti épületében, így haladéktalanul kiküldtük a szakképzési centrum műszaki vezetőjét, és értesítettük a szolgáltatót” – közölte lapunk megkeresésére a Vas Megyei Szakképzési Centrum kancellárja.

Szentgyörgyvári Róbert hozzátette: a szivárgás miatt elzárták a gázvezetéket. És mivel az iskola saját kazánnal rendelkezik, nem lehetett megoldani az épület fűtését.

A bekötő vezeték hibásodott meg
Mészáros D. Zsolt

Így az iskola Igazgatója a január 17-étől digitális oktatást rendelt el a végzős tanulók kivételével, akiknek a jelenléti oktatását a Zrínyi utca 19. szám alatti kis épületben meg tudják oldani.

A MVM szakemberei már 16-án megállapították, hogy a bekötő vezeték hibásodott meg, így megkezdték a hiba elhárítását. Tegnap a javítást befejezték, ma megtörténik a műszaki átadás, és a tervek szerint holnap már üzembehelyezhető lesz a fűtési rendszer – tudtuk meg.

„Azt gondolom, hogy ennél gyorsabban elhárítani egy ilyen komoly problémát nem lehetett volna. Köszönettel tartozunk MVM kiváló szakembereinek a gyors és szakszerű beavatkozásért” – közölte a kancellár.

Lapunk elérte az iskola igazgatóját is. Sági József elmondta: a félévi zárások miatt okozott némi zavart a nem várt műszaki probléma, de köszönhetően a kollégák és a diákok rugalmasságának, nagyobb fennakadások nélkül sikerült megoldani a helyzetet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem