Lord és Cimbaliband koncert, néptáncosok Gencsen - videóösszeállítás

Gigantikus, egész estés videóösszeállítást kínálunk a Gencsapáti Pünkösdi Vígasságokról. Egy óra néptánc, egy óra világzene és másfél óra Lord, hogy kedvet csináljunk a jövő évi rendezvényhez.

Több ezren látogattak el a Szombathelyhez közeli településre a Gencsapáti Pünkösdi Vígasságok elnevezésű négy napos fesztiválra. Így valóban megtöbbszöröződött a 2700 lakosú település lélekszáma erre a pár napra. Élő koncertek, néptáncosok, sportesemények, kirakodóvásár, vidámpark és még számos látványosság vonzotta a látogatókat.

Tapasztalatunk alapján a gencsiek rendezvényét bármelyik nagyváros megirigyelhetné a szervezettségét tekintve. A biztonságra sem lehetett panasz, rendőrök mellett polgárőrök cirkáltak a tömegben. Az asztalok végére erősített szemeteszsákok pedig szépen teltek, megkímélve a vendégeket attól, hogy a földre kelljen hajítaniuk a szemeteiket, mint azt sok fesztiválon láthatjuk. Így viszont kulturált maradt a környezet az éjszakai órákra is, több helyen példát vehetnének róla.

Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál - videó

Az autóval érkezőknek időnként parkolóhelyre kellett vadászniuk, de sokan jöttek kerékpárral, busszal, vagy vonattal. A "Piroska" volt egyébként az egyik legjobb választás a helyszínre való kijutásnál, hiszen a vasútállomástól mindössze három perc séta volt a rendezvény nagysátra és a vonattal közlekedők nyugodtan kóstolgathatták a helyi borokat is.

A színpadra lépőktől sem hallottunk panaszt, profi fény és hangtechnika biztosította, hogy fellépő és néző is jól érezze magát. Gencsapátinak ebben is szerencséje van, hiszen náluk épült fel a megye legkomolyabb hang- és színpadi felszerelését magáénak tudható Hangadó Produceri Iroda raktár- és irodaépülete. De a falu nem csak ebből a szempontból szerencsés. A sikeres rendezvényekhez kellenek a mozgatórugók is. Ilyen a helyi művelődési ház igazgatója, Varga Albin is, aki állandó jókedvével állandóan ott volt, ahol éppen történt valami és nem meglepetés, hogy a Gencsapáti Pünkösdi Vígasságok megszületésében is aktívan részt vett, mondhatnánk, az apja volt. (Erről az aktív szerepről Albin biztosan mondana egy anekdotát, amibe Olvasóink egy része talán bele is pirulna, de mivel nincs kéznél tizennyolcas karikánk, ezért ettől most eltekintünk.)

Cimbaliband koncertvideó Gencsapátiból

A mostani, négynapos rendezvény egyben jeles esemény is volt a fesztivál életében, hiszen huszadik alkalommal került megrendezésre. Egy faluban pedig ez nem szokványos dolog. A látottak alapján a programok a kisgyerekektől a nyugdíjas korosztályig csábították szórakozni az embereket. A Gencsi Söprű elnevezésű regionális néptáncfesztiválon azt is láthattuk, hogy a bölcsődés és óvodás korú gyerekek is próbálták utánozni a színpadon pörgő, gyönyörű ruhában táncoló néptáncosokat és ugyanúgy pörögtek ők is gyepen, vagy bokáztak, ugráltak. Közülük valószínűleg nem lesz nehéz az utánpótlás. A talpalávalót egyébként a Boglya húzta több órán keresztül, meg is kapták a megérdemelt vastapsot.

Lord koncert a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságokon
A Lord egykori és mostani énekese

Találkoztunk osztrák házaspárral, akik kifejezetten az Ungaresca miatt jöttek el a fesztiválra, mivel korábban látták őket egy fellépésen és teljesen lenyűgözte őket a csapat. Ők sem fukarkodtak a tapssal. Vasárnap este a Cimbaliband viágzenei koncertje szórakoztatta a közönséget és jócskán emelte a hangulatot, amikor néptáncos fiúk pattantak "civilben" a színpad elé és táncoltak az együttes zenéjére.

Lord koncert - Azoknak akik ott voltak és azoknak, akik nem

Hétfőn a tűzijáték előtt a Lord koncertje zárta a fesztivált a Gencsapátiba érkező rockerek legnagyobb örömére. A másfél óránál is hosszabb koncert vége felé Gidófalvy Attila kérte a figyelmet. Elmondta, hogy a Lord dalszövegírója, Balogh József költő-tanár nagyon beteg, több mint egy hónapja kórházban fekszik. A jelenlévők segítségét kérte, énekeljenek közösen barátjuk felépüléséért. Szólt is a rock, keményen, így Balogh József költő-tanár kénytelen lesz gyorsan felépülni.

A Lord felhívása és az együtténeklés Balogh József gyógyulásáért
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hooligans és pünkösd Gencsapátiban

A Hooligans és a Bikini lépett fel szombaton a Gencsapáti pünkösdi Vigasságokon. Hátra van még két nap és több koncert.

Dupla X-es vígasság - Négy napos pünkösdi fesztivál Gencsapátiban

Gencsapáti Pünkösdi Vígasság huszadszorra, és minden korosztály találhat benne magának való programot. A néptánc és népzene is komoly szerepet kap.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra