Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gerendai: az éttermek 30-40 százaléka becsődölhet

Segítségnyújtó csomag összeállítását kérik.

Gerendai Károly ismert étterem-tulajdonos az ATV hétfő esti műsorában fejtette ki a véleményét, miszerint az éttermek 30-40 százaléka nem fog kinyitni a járvány után.

Gerendai hozzátette, hogy pontos számokat nem tudni, mert az, hogy valaki most nem működtet kiszállítást, nem jelenti azt, hogy nem fog kinyitni később. Szerinte mindenki próbálkozik: házhoz szállítanak, vagy akár házhoz mennek főzni.

Gerendai szerint nem arról van szó, hogy a kormány semmit nem tett, de ahhoz nem tettek eleget, hogy életben lehessen tartani a bajba jutott szektorok vállalkozásait. Bértámogatásokat, adókedvezményeket ugyan kapnak a cégek, de ha a végén mégis tönkremennek, ezek mind mennek majd a kukába – tette hozzá.

Mészáros D. Zsolt

A kamarák azt javasolták a kormányzatnak, hogy a bajban lévő szektorokra külön állítsanak össze segítségnyújtó csomagokat. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara létrehoz egy szolidaritási alapot, hogy azoknak a bajba jutott vállalkozásoknak segítsenek, amelyeknek az újranyitás után kezdőlöketre van szükségük - mondta a műsorban Zsabka Zsolt. A BKIK általános alelnöke hozzátette: 75 millió forint kerül az alapba, amelyet szétosztanak a vállalkozások között. A kamarai önkéntes tagdíjak 50%-át elengedik, melyet az igénybe vevők felajánlhatnak a szolidaritási alapba. A járvány alatt is jól prosperáló vállalkozásokat szintén arra kérik, fizessenek be szolidaritási alapba.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra