Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyermeküdülő parlagon, nem épülő körforgalom és disznó-garázdálkodás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azzal kezdtük a hetet, hogy m eghirdetnie sem sikerült Meghirdetnie sem sikerült az államnak négy év alatt a volt balatonberényi gyermeküdülőt October 06. 07:31 az államnak négy év alatt a volt balatonberényi gyermeküdülőt. Ez évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdona volt, és a vasi gyerekek kedvezményes üdültetésére használták. A Fidesz-kormány 2012-ben kitört államosítási és központosítási lázában a megyei önkormányzatokat kiüresítették, vagyonukat államosították. Erre a sorsra jutott a sok szombathelyi és Vas megyei gyerekkori emlékeiben szereplő berényi üdülő is. És most ide jutott.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

De mit várhatnánk, amikor már épülnie kellene Már épülnie kellene a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs October 06. 19:21 a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs. Az eredeti tervek szerint november közepére el kellene készülnie a körforgalomnak a Bagolyvárnál, Nárai utca körforgalmának építését augusztus közepén el kellett volna kezdeni, és november közepéig végezni is kellett volna a munkával. Ehhez képest neki sem láttak.

Körforgalom épül a Bagolyváránál
Kiss Tamás

Másoknak könnyebb. Százmilliókat nyert turisztikai pályázaton Százmilliókat nyert turisztikai pályázaton az MSZP korábbi pénztárosa October 09. 09:32 az MSZP korábbi pénztárosa. A Rogán Antal által felügyelt, csekély 300 milliárdos Kisfaludy-program minden bizonnyal jó helyre megy, Puch László – ahogy Mészáros Lőrinc, Demeter Ervin stb. – nyilván rá van szorulva erre az összegre.

Balaton, Badacsony, Folly Arborétum, Pálos kolostor romjai, erdő
Józing Antal

Mindeközben persze a járvány zavartalanul arat Ismét jócskán ezer felett a fertőzések száma, egyre többen kórházban és lélegeztetőgépen October 09. 10:42 , pénteken például ismét jócskán ezer felett a fertőzések száma, egyre többen kórházban és lélegeztetőgépen. És erről most ennyi elég is.

Térkép 10.9
koronavirus.gov.hu

De nézzünk valami vidámabbat. Például, hogy ennek ellenére a magyar egészségügyben " A mostani rendszer a legjobb katonáit végzi ki" "A mostani rendszer a legjobb katonáit végzi ki" - olvasói levél a magyar egészségügyről October 07. 07:18 . Ezt arra alapozzuk, hogy olvasónk egyik családtagjának egy éves kórházi kálváriája során volt ideje megfigyelni a magyar egészségügyben uralkodó állapotokat, s igyekezett megérteni az érem mindkét oldalát: az egészségügyben dolgozókét és a betegekét.

fáradt, orvos
freepik.com

De régészkedtünk is a héten. Hétezer éves lakóház nyomait kutattuk Hétezer éves lakóház nyomait kutattuk a séi Nagyrét dűlőn October 07. 15:01 a séi Nagyrét dűlőn, és arra jutottunk, hogy elképesztő, mi mindent rejt a föld akár már harminc centivel a talpunk alatt. A friss leleteket a résztvevők akár kézbe is vehették, ami már csak azért is izgalmas, mert ilyeneket leginkább csak múzeumok elzárt vitrinjeiben lehet látni, itt viszont frissen, a földből előásva tapizhattuk meg például egy hétezer évvel ezelőtt élő család kerámia evőeszközét.

Régészeti ásatás Sében
Kiss Tamás

Külön öröm, hogy véget ért a sertések garázdálkodása Véget ért a disznók garázdálkodása Egyházasrádócon October 08. 11:45 Egyházasrádócon. És mi épp akkor ott voltunk, az akció pedig nagyjából zökkenőmentesen lezajlott. Voltak ugyan agresszívan védekező disznók, de sem ember, sem állat nem sérült meg.

egyházasrádóc, sertés, disznó
Kiss Tamás

Örüljünk annak is, hogy gyógyulóban a Vas megyei munkaerőpiac Gyógyulóban a Vas megyei munkaerőpiac, de hosszú lesz az idei tél October 08. 07:53 , igaz, hosszú lesz a tél.Most nincsenek üzlet- és szolgáltatás bezárások, nem álltak le a cégek, de a betegség jelenléte folyamatosan és alattomosan ássa alá a gazdaság működését, a turizmus, a vendéglátás, a kulturális szféra problémái beszivárognak más ágazatokba, a beköszöntött rossz idő, a hosszabbodó sötétség, az általánosan nyomott hangulat sem ígér túl sok jót az elkövetkezendő hónapokra.

Gyár, targonca, ipar, munkás
Pexels.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés