GYSEV: 150 év 150 fa

A vasúttársaság munkatársai tíz különböző helyszínen összesen 150 fát ültetnek el, Szombathelyre és Körmendre is jut belőlük.

GYSEV150 mozdony, postabélyeg, képes krónika, teátrumvonat, sütijegy és desszertek – rengeteg aktivitással készült az alapítás 150. évfordulójára a GYSEV. A vasúttársaság faültetéssel is emlékezetessé teszi a másfél évszázados jubileumot: tíz különböző helyszínen pontosan 150 fát ültetnek el a GYSEV-es munkatársak, akik a későbbiekben gondozzák is a facsemetéket.

Szombathely, Körmend, Csorna, a GYSEV osztrák üzemrésze, a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, illetve Sopronban a GYSEV CARGO, a Hotel Sopron és az SVSE sporttelep területe – ezek azok a helyszínek, ahol az alapítás jubileumára emlékeztető facsemeték növekedhetnek idén ősztől.

Az első fát jelképes helyszínen, az idén szintén jubiláló, alapítása 50. évfordulóját ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút te
GySEV

Különböző fafajok kerülnek a talajba a vonalhálózat mentén kijelölt területeken, például szilva, körte, sárgabarack, őszibarack, cseresznye, birs, törökmogyoró, vérszilva, díszalma, vagy hegyi juhar.

Az első fát kultikus helyszínen ültette el a GYSEV menedzsmentje: az 1972-ben létrehozott, tehát fennállása 50 éves jubileumát ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Kastély állomása mellett egy hársfa csemetéjét helyezték a földbe a társaság vezetői.

„Különböző aktivitásokkal, programokkal egész évben ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy az 1872-ben alapított GYSEV kerek születésnapot ünnepelhet. Zöld-sárga vasúttársaságunk túlélte a történelem viharait, ma pedig egy igazán modern, dinamikusan fejlődő, kiváló szolgáltatásokat nyújtó vasút vagyunk. A 150 fa elültetésével a kerek jubileum mellett arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a vasút valóban zöld közlekedési forma: mindenki, aki az autó helyett a vonatot választja, jelentősen kíméli környezetét” – mondta el az első fa elültetése után Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A fákat, vagy kisebb facsoportokat önkéntes alapon a GYSEV munkatársai fogadják örökbe: részt vesznek a faültetésen, majd a későbbiekben elvégzik a fák gondozását is. A GYSEV 150-es faültetési akciója szeptember közepétől október végéig tart.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet