Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Ha az oltás a megoldás, akkor miért nem oltatják magukat a magyarok?

Most mindenki csodálkozik és győzködik, pedig nem nagy meglepetés, hogy nincs nagyobb roham az oltópontoknál.

Néhány nappal ezelőtt lapunk is beszámolt arról, hogy Olaszországban gyakorlatilag kialakult a nyájimmunitás Olaszország elérte a nyájimmunitást October 10. 19:47 , merthogy az oltottak aránya 80 százalék felett van.

És nemcsak Olaszország húzott el, Reuters adatbázisa szerint hasonló, a vagy még ennél is magasabb oltottsági szint már számos más európai országban is van (Portugália, Spanyolország, Norvégia, Írország, Nagy-Britannia stb.).

Időközben Magyarország, ami korábban az „oltási verseny” egyik éllovasa volt, gyakorlatilag megrekedt 60 százalék környékén, ami a középmezőnyre elég.

Oltásra várok a szombathelyi oltópontnál. A legtöbben közülük már a harmadik adagért jöttek, de közben 40 százalék még az elsőnél sem tart
Józing Antal

Közben a szakemberek egyetértenek abban, hogy ez az oltottsági szint nem lesz elég a negyedik hullám kivédéséhez, a delta variáns elterjedése miatt a számok lassú, de biztos emelkedésnek indulnak, és gyakorlatilag minden beoltatlan megfertőződik majd.

Az egészségügyi intézmények – a lassabb terjedés miatt – várhatóan kezelni tudják majd a helyzetet, de így is számos áldozat lesz.

Az utóbbi napok fertőzöttségi és kórházi adatai Péntek: 1249 új fertőzött, 10 elhunyt, emelkedő grafikonok October 15. 09:50 is ezt a forgatókönyvet támasztják alá.

Oltás Nyíregyházán
MTI/Balázs Attila

Kérdés az, hogy miért csappant meg a magyarok oltási kedve, miért érzik úgy, hogy ebből a műfajból ennyi elég?

Nos, összegyűjtöttünk néhány lehetséges magyarázatot.

 • A magyar állampolgárok történelmi okok miatt nem bíznak az államban. Ha az állam mond valamit, akkor dacból sem azt csinálják.
 • Bejátszanak a politikai okok. Ha nem szeretem a kormányt, akkor nem szeretem az intézkedéseit sem, beleértve az oltásra buzdító kampányait.
 • A keleti vakcinával oltottak kálváriája sokakban kétséget ébresztett, hogy mennyire van átgondolva a kormány oltási koncepciója.
 • Miért is oltatná bele magát valamik, ha annak nincs kézzelfogható előnye? Az oltási kedv akkor csappant meg látványosan, amikor eltörölték az oltási igazolvány szükségességét szinte mindenhol, és az emelkedő számok ellenére most nincs hír arról, hogy ismét bevezetnék a használatát.
 • Nem lebecsülendő azok tábora, akik kételkednek abban, hogy komolyan kell venni a járványt.
 • Meghökkentően sokan hisznek azokban az összeesküvés-elméletekben, mely szerint az oltásokkal valakik szándékosan valami rosszat akarnak tenni az emberiséggel (chipet tartalmaz, betegséget terjeszt, emberkísérlet stb.)
 • Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19