Ha még nem lenne elég, itt egy új Covid-tünet: extrém hajhullás

A folyamat, ha el is húzódik, szerencsére nem végleges.

Egyre többen számolnak be arról, hogy a koronavírus következtében extrém hajhullás alakult ki náluk. Vannak betegek, akik tincsekben hulló hajra panaszkodnak, illetve akad olyan fodrász, aki megerősítette ezt a tapasztalatot vendégei felgyógyulása után.

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia is elkezdett foglalkozni a jelenséggel. A szakemberek fontosnak tartják megjegyezni, hogy különféle, de főként a lázzal járó betegségek után normálisnak számít az átmeneti hajhullás, azaz a telogén effluvium. Ezt a hatást egyébként kiválthatja a stressz is, ilyenkor az átlagosnál több hajszál kerül a növekedési ciklus hullási fázisába – írja a metropol.hu .

Bár könnyű lenne azt mondani, hogy a Covid okozza a sokaknál fellépő hajhullást, az elmúlt időszak bizonytalansága sokkal inkább felelős lehet a tünetért. Persze annyiban mégiscsak a koronavírushoz köthető, hogy ezúttal ez a betegség a kiváltó ok világszerte.

A hajhullás leggyakrabban több hónappal a betegség lezajlása után jelentkezik, és a kellemetlen állapot 6–9 hónapig is eltarthat. A folyamat, ha el is húzódik, szerencsére nem végleges. Ha emellett bőrkiütés, viszketés vagy égő érzés is jelentkezik, akkor más kiváltó ok állhat a háttérben, ilyenkor érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19