Ha Windows 10-et használ, készüljön a végjátékra

Előkészítette a koporsót a Microsoft.

A Microsoft bejelentette, hogy a tervek szerint már nem érkezik majd új verzió a 2015-ben debütált Windows 10 operációs rendszerhez. A jelenlegi, 22H2 lesz az utolsó, ami megjelent, ezzel is fog kifutni, amikor – jelen állás szerint – 2025 októberében majd befejezik a támogatását – írja a HVG.hu.

Ez azt jelenti, hogy idén ősszel már nem érkezik majd új verzió.

Ugyanakkor a cég döntése nem terjed ki a biztonsági frissítésekre, azok továbbra is havonta – vagy ha indokolt, soron kívül – megérkeznek hozzá a támogatás végéig, azaz 2025 őszéig.

Azaz úgy tűnik, hogy a Microsoft eldöntötte, hogy előkészíti a koporsót a Windows 10-nek. Nem lesz könnyű a búcsú, mivel a számok azt mutatják, jelenleg még mesze ez a legnépszerűbb operációs rendszer.

A Windows 11 elterjedését gátolja, hogy nagyon szigorú hardverkövetelményeket támaszt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech