Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Homlok Zsolt segítségével golyózták ki a Haladás labdarúgóklubból Illés Bélát

Hivatalosan Séllei Árpád, de a valójában Homlok Zsolt a Haladás labdarúgóklub új tulajdonosa.

"Homlok Zsolt fel fogja vállalni a nevét a Haladás tulajdonosaként, ha minden rendben megy a csapatnál" - mondta Séllei Árpád, Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője, és a hivatalosan a klub új tulajdonosa a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen Új buszmenetrend, új Agora-igazgató, Homlok Zsolt tényleg a Haladás tulajdonosa lesz October 28. 08:39 .

Séllei Árpád lesz papíron a Haladás új tulajdonosa
Forrás: haladás.hu

Séllei talán bele sem gondolt abba, hogy ezzel a mondattal a nyilvánosság előtt jelentette be, hogy valójában Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje lett a Haladás új többségi tulajdonosa. Pedig ezt a tényt egy érdekes ötlettel próbálták elfedni a közgyűlés előtt.

Hivatalosan Séllei, valójában Homlok Zsolt az új tulajdonos

A képviselők elé került anyagban ugyanis csupán a törzstőke emelése Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt October 22. 15:47 szerepelt, szinte mellékesen jelezték, hogy mindez tulajdonosváltással is jár.

A törzstőkét ugyanis 5 millió forintról 40 millióra emelik fel, és az ehhez szükséges 36 millió forintot a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fizeti be. Ez a cég Séllei Árpád tulajdonában van, és a tőkeemelés előtt 8,54 százalékos tulajdonrésze volt a Haladásban. A tőkeemeléssel viszont ez az arány 88,74 százalékra nő.

Homlok Zsolt egyelőre marad az árnyékban
Mészáros D. Zsolt

Séllei Árpád cége helyett azonban a Vasútvill Kft. fizeti ki a 36 millió forintot. A Vasútvill Kft. mögött azonban Homlok Zsolt áll, akinek cégei egyébként sikerrel indulnak Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben 2020. February 12. 15:59 a szombathelyi közbeszerzéseken is. A Vasútvill Kft. hivatalosan főszponzorként teszi bele a pénzt a klubba.

A tulajdonosi arányok megváltozása azt is jelenti, hogy az Illés Béla érdekeltségébe tartozó, az Illés Akadémiát működtető Illés Sport Alapítvány elveszíti többségi tulajdonrészét.

Nyugat.hu

Ezzel megszűnik Illés Béla vezető szerepe a Haladás futballklubnál. Tevékenységét korábban is erős kritikák övezték, az önkormányzatnak többször is százmilliós nagyságrendű összegekkel kellett kisegítenie a klubot 150 millió forint kellene azonnal a Haladásnak, hogy indulhasson a következő szezonban 2019. April 29. 16:46 .

Maga Illés Béla sem ragaszkodott már a futballklubhoz, mióta elkészült a szombathelyi Illés Akadémia Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 , és Homlok Zsolt neve sem most merült fel először a Haladás környékén. Homlok már régóta a Haladás VSE társadalmi elnöke, két éve is szó volt arról, hogy a HVSE átveszi Illés Béla tulajdonrészét a futballklubban.

Illés Bélának elég az Illés Akadémia
Forrás: csakfoci.hu

Ez azonban meghiúsult, de most Homlok a 36 millió forint kifizetésével gyakorlatilag a Haladás tulajdonosa lesz.

A közgyűlésen Séllei elmondta, hogy az év végéig 100 millióra kell felemelni a törzstőkét, tehát újabb tőkeinjekciók várhatók. Séllei további támogatókról is beszélt, de arra is célzott, hogy ebben Homlok Zsoltra számítanak a leginkább.

Megmaradt a város beleszólási joga

A közgyűlésen az önkormányzat számára az volt a fontos, hogy a város megtartsa a beleszólási jogát a klub döntéseibe, azaz továbbra is meglegyen az aranyszavazata. Ezt ugyanis Sélleiék szerették volna megszüntetni, legalábbis azt, hogy az önkormányzat beleszólhat a klub társasági szerződésének módosításába.

A közgyűlés végül úgy döntött, hogy nem mond le az aranyszavazatról és részt vesznek a tőkeemelésben is. Vagyis, a fenti táblázatban szereplő, a tőkeemelés után 1,28 százalékos tulajdonrész helyett megtartja a 10,2 százalékos tulajdoni arányát. Ehhez 3,6 milliót kell befizetnie a klubba, amit majd a jövő évi támogatásból levonnak.

A közgyűlésben egyébként senki sem kritizálta Homlok Zsolt térnyerését, inkább üdvözölték, hogy tőkeerős vállalkozó érkezik a csapathoz. Ráadásul az önkormányzat aranyszavazata is megmarad, így a eredménynek mindenki örül, talán még Illés Béla is.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra