Homlok Zsolt segítségével golyózták ki a Haladás labdarúgóklubból Illés Bélát

Hivatalosan Séllei Árpád, de a valójában Homlok Zsolt a Haladás labdarúgóklub új tulajdonosa.

"Homlok Zsolt fel fogja vállalni a nevét a Haladás tulajdonosaként, ha minden rendben megy a csapatnál" - mondta Séllei Árpád, Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője, és a hivatalosan a klub új tulajdonosa a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen Új buszmenetrend, új Agora-igazgató, Homlok Zsolt tényleg a Haladás tulajdonosa lesz 2021. October 28. 08:39 .

Séllei Árpád lesz papíron a Haladás új tulajdonosa
Forrás: haladás.hu

Séllei talán bele sem gondolt abba, hogy ezzel a mondattal a nyilvánosság előtt jelentette be, hogy valójában Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje lett a Haladás új többségi tulajdonosa. Pedig ezt a tényt egy érdekes ötlettel próbálták elfedni a közgyűlés előtt.

Hivatalosan Séllei, valójában Homlok Zsolt az új tulajdonos

A képviselők elé került anyagban ugyanis csupán a törzstőke emelése Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt 2021. October 22. 15:47 szerepelt, szinte mellékesen jelezték, hogy mindez tulajdonosváltással is jár.

A törzstőkét ugyanis 5 millió forintról 40 millióra emelik fel, és az ehhez szükséges 36 millió forintot a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fizeti be. Ez a cég Séllei Árpád tulajdonában van, és a tőkeemelés előtt 8,54 százalékos tulajdonrésze volt a Haladásban. A tőkeemeléssel viszont ez az arány 88,74 százalékra nő.

Homlok Zsolt egyelőre marad az árnyékban
Mészáros D. Zsolt

Séllei Árpád cége helyett azonban a Vasútvill Kft. fizeti ki a 36 millió forintot. A Vasútvill Kft. mögött azonban Homlok Zsolt áll, akinek cégei egyébként sikerrel indulnak Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben 2020. February 12. 15:59 a szombathelyi közbeszerzéseken is. A Vasútvill Kft. hivatalosan főszponzorként teszi bele a pénzt a klubba.

A tulajdonosi arányok megváltozása azt is jelenti, hogy az Illés Béla érdekeltségébe tartozó, az Illés Akadémiát működtető Illés Sport Alapítvány elveszíti többségi tulajdonrészét.

Nyugat.hu

Ezzel megszűnik Illés Béla vezető szerepe a Haladás futballklubnál. Tevékenységét korábban is erős kritikák övezték, az önkormányzatnak többször is százmilliós nagyságrendű összegekkel kellett kisegítenie a klubot 150 millió forint kellene azonnal a Haladásnak, hogy indulhasson a következő szezonban 2019. April 29. 16:46 .

Maga Illés Béla sem ragaszkodott már a futballklubhoz, mióta elkészült a szombathelyi Illés Akadémia Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 , és Homlok Zsolt neve sem most merült fel először a Haladás környékén. Homlok már régóta a Haladás VSE társadalmi elnöke, két éve is szó volt arról, hogy a HVSE átveszi Illés Béla tulajdonrészét a futballklubban.

Illés Bélának elég az Illés Akadémia
Forrás: csakfoci.hu

Ez azonban meghiúsult, de most Homlok a 36 millió forint kifizetésével gyakorlatilag a Haladás tulajdonosa lesz.

A közgyűlésen Séllei elmondta, hogy az év végéig 100 millióra kell felemelni a törzstőkét, tehát újabb tőkeinjekciók várhatók. Séllei további támogatókról is beszélt, de arra is célzott, hogy ebben Homlok Zsoltra számítanak a leginkább.

Megmaradt a város beleszólási joga

A közgyűlésen az önkormányzat számára az volt a fontos, hogy a város megtartsa a beleszólási jogát a klub döntéseibe, azaz továbbra is meglegyen az aranyszavazata. Ezt ugyanis Sélleiék szerették volna megszüntetni, legalábbis azt, hogy az önkormányzat beleszólhat a klub társasági szerződésének módosításába.

A közgyűlés végül úgy döntött, hogy nem mond le az aranyszavazatról és részt vesznek a tőkeemelésben is. Vagyis, a fenti táblázatban szereplő, a tőkeemelés után 1,28 százalékos tulajdonrész helyett megtartja a 10,2 százalékos tulajdoni arányát. Ehhez 3,6 milliót kell befizetnie a klubba, amit majd a jövő évi támogatásból levonnak.

A közgyűlésben egyébként senki sem kritizálta Homlok Zsolt térnyerését, inkább üdvözölték, hogy tőkeerős vállalkozó érkezik a csapathoz. Ráadásul az önkormányzat aranyszavazata is megmarad, így a eredménynek mindenki örül, talán még Illés Béla is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet