Határozatlan ideig vezetheti a Haladás-sportkomplexumot a helyi Fidesz alelnöke, akinek csak érettségije van

Gál Sándor Hende közeli munkatársa, a szombathelyi Fidesz-alelnöke, lehet hogy mégis ő viszi el a balhét?

Határozatlan idejű szerződést kötöttek a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. augusztusban három hónap próbaidőre kinevezett ügyvezetőjével - tudtuk meg megbízható forrásból.

Lejárt a próbaidő, a tulajdonosnak megfelelt az ügyvezető

Gál Sándort augusztus 23-án nevezték ki, miután augusztus elején váratlanul lemondott Zűrzavar a szombathelyi stadion üzemeltetésénél, lemondott az ügyvezető 2018. August 04. 07:46 Rácz-Racker Viktória, akit nem sokkal korábban neveztek ki. Információink szerint Rácz-Racker lemondása mögött a háttérben a stadion üzemeltetése körüli zűrzavar állt.

Gál Sándor
BZ

Az új stadion üzemeltetése a kezdetektől problémás volt. A tavaly novemberben átadott stadion Felavattuk a Hali-stadiont! Itt újranézheti élő közvetítésünket 2017. November 08. 18:49 működtetésére hiába írtak ki több pályázatot, nem találtak piaci alapon üzemeltetőt. Az avatóünnepség előtt így a működtetést az építtető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-re bízták, de csak az év végéig.

Az év elején újabb pályázatot írtak ki, ez is sikertelen lett Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak 2017. December 14. 10:20 , az év végén aztán úgy döntöttek Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont 2017. December 20. 14:10 , hogy továbbra is az építtető cég lesz az üzemeltető. Az akkori ügyvezető, Szondy Szilvia megbízatását nem hosszabbították meg, a közgyűlés Ár Jánost nevezte ki a cég élére. Ár megbízatása tavasszal megszűnt, az ő helyére érkezett a gyorsan távozó Rácz-Racker Viktória.

Augusztus még mindig tisztázatlanok voltak sportkomplexum működésének részletei és a finanszírozás is, ekkor nevezték ki Gál Sándor, a szombathelyi Fidesz elnökségi tagja lett a Haladás Sportkomplexum új igazgatója 2018. August 23. 10:31 ügyvezetőnek Gál Sándort.

A Hende-birodalom igazgatóhelyettese, a helyi Fidesz alelnöke

Gálról az elején tudni lehetett, hogy a helyi Fidesz alapembere, Hende Csaba közeli bizalmasa és munkatársa. Gál Sándor az Őrvidékház igazgatóhelyettese volt már korábban, itt építette ki Hende Csaba Hende-birodalom épült ki a volt szombathelyi huszárlaktanyában 2017. November 16. 17:39 szombathelyi birodalmát. Gált bő egy éve a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnökévé is megválasztották Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 .

Gált a közgyűlés zárt ülésén nevezték ki, az ellenzék tiltakozása ellenére. Információink szerint semmilyen szakmai feltételről nem volt szó, a Fidesz nem indokolta semmivel, miért őt választották. Ráadásul Gál ott sem volt az ülésen, így kérdéseket sem tudtak feltenni neki.

A sportkomplexum
Mészáros Zsolt

Gál a Haladás VSE kézilabda csapatának a szakosztályvezetője volt kinevezésekor, ami érdekes helyzetet hozott, hiszen szakosztályvezetőként ő vette bérbe a sportkomplexum helyiségeit, saját magától, a sportkomplexum ügyvezetőjétől. Ezt az állapotot azóta megszüntették, új vezetője van a Haladás kézilabda szakosztályának.

Elviszi a balhét?

Gál Sándornak egyébként nincs semmilyen gazdasági végzettsége, információink szerint az érettségi vizsgát is csak nemrég tette le levelező tagozaton. Pedig a sportkomplexum vezetése komoly szakmai munka, eredményességét a gazdálkodásban lehet lemérni.

Viszont eddig állandóan önkormányzati támogatásokra szorult a cég, igaz, már Gál színre lépése előtt is. Most viszont le kellene adni a következő évre szóló üzleti tervet, koncepciót.

A sportkomplexum használatának részleteit is rendezni kellene, a Haladás VSE szakosztályainak ugyanis csak ez év december 31-ig, a Haladás futballcsapatnak pedig 2019. június 30-ig van bérleti szerződése.

Nagyon úgy tűnik, hogy Gál Sándor személyében Hende Csaba nyomására egy politikailag megbízható vezetőt kerestek, aki gondolkodás nélkül végrehajtja a fentről érkezett utasításokat. Ráadásul, ha kell, elviszi a balhét Az ugyanis az elejétől világos, hogy a szombathelyi önkormányzatnak nem sok beleszólása van a sportkomplexum ügyeibe, hiába az önkormányzat a tulajdonos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet