„Hangot nem ad majd ki” - Feltárult a szombathelyi színes cölöpök minden titka

Megjött a hivatalos válasz a nyár legnagyobb kérdésére.

„A színes oszlopok egy új kapcsolóállomás helyét jelölik, mely indirekt módon az épülő napelemparkhoz tartozik.”

Ezt közölte lapunkkal Kovács Cecília, a Szova Zrt. vezérigazgatója.

Ezzel véget értek a várakozás izgalmai, amelyek augusztus közepén kezdődtek. Ekkor jelentek meg Rejtélyes szombathelyi cölöpök színesítik a nyár végi hírpangást 2023. August 23. 14:58 a rejtélyes színes cölöpök Szombathelyen a Szent Gellért és a Diófa utcát összekötő parkló mellett, amelyek azonnal találgatások célpontjai lettek.

Hetek óta találgatnak a lakók, hogy ezek minek?
Mészáros D. Zsolt

Van, aki magánvirágágyást, más új járdát vizionált, de olyanok is voltak, akik a meleg víz szolgáltatás szüneteltetésével hozták összefüggésbe a jelenséget.

Az már a polgármesteri hivatalból kapott korábbi információkból Rejtélyes szombathelyi cölöpök színesítik a nyár végi hírpangást 2023. August 23. 14:58 sejteni lehetett, hogy valami prózaibb magyarázata van a rózsaszín (?) karóknak, és most már a részleteket is tudjuk.

Ezek szerint a Szova naperőművének a vezetékei közvetlenül ide nem csatlakoznak, de a hálózat maga bővítésre szorul.

Errefelé vezetnek a szálak
Mészáros D. Zsolt

Az új kapcsolóállomást a szomszédos zöld transzformátorházba kötik be.

„Hangot nem bocsát majd ki, csak a vezetékelágazások kapcsolására szolgál”

- nyugtat meg mindenkit a vezérigazgató az új létesítmény kapcsán, amelyet azért kell megépíteni, mert a régi transzformátorházban nincs elég hely az új berendezés számára, mely egy modernebb berendezés távműködtetésű kapcsolókkal, távfelügyelettel.

A régi trafóház mellett is találtunk egy cölöpöt
Mészáros D. Zsolt

Egy titokkal kevesebb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem