Helyre lehet tenni a kisstílű fideszkommunizmust

Pöffeszkedő kormányunk üzenete minden magyar számára: te lehetsz a következő, faszikám. De ettől ezt még nem kell, és nem is lehet ennyiben hagyni.
Nyugat.hu

Szóval a potrohos egyik buta katonája azonnali hatállyal lapátra tette az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, mert a szervezet, aminek az a dolga, hogy időjárást jósoljon, időjárást jósolt. Nem betonbiztosra, mert azt nem lehet, ez nem egy egzakt tudomány. Ahogy a klasszikus tévés humorműsor címe is árulkodik: szeszélyes évszakok. Augusztus huszadikán reggel 75-80 százalékra tették annak esélyét, hogy este beüt a ménkű, tehát általános iskolai logikával is kiszámolható, hogy 20-25 százalék esélye még mindig maradt annak, hogy megússzuk szárazon, ahogyan az végül történt is. De hát Szent István pörög a sírjában, hogy végül elmaradt az agyatlan pénzszórással felérő durrogtatás, fejeknek kellett hullaniuk!

Pitiáner reakció ez az egyre több bolsevik-technikát hadrendbe állító ötödik Orbán-kormánytól, de azt azért érdemes tudni, hogy az OMSZ jó ideje szálka lehetett a tikkelő bonsai cézár szemében. A Facebook-oldalukkal ugyanis igazi renegátként már régóta szállogatnak bele kommentek formájában a Fidesz (elnézést: a nép adóforintjai) által kitömött propagandasajtóba, ami még időjárás-jelentéseket sem képes értelmezni. Itt például az államilag ellopott, aztán megnyomorított Index.hu-ba:

Nyugat.hu

Rémlik hasonló odamondás a TV2 és a hirado.hu rájuk hivatkozó, de rosszul fogalmazó posztjai alatt is. Szóval a szolgálat munkatársai tököt eresztettek, és nem féltek Dávidként belengetni a parittyát a puruttya Góliát irányába - ami az elmaradt tűzijáték után persze nyomban kollektíve ment neki a meteorológusoknak. A “súlyosan tévedett az OMSZ” fordulatot használta az Origótól kezdve a Magyar Nemzeten át a Tényekig majdnem az összes bértollnok, nyilván megterítve a másnapi kirúgásnak. Ami ma, 2022-ben nagyjából azzal ér fel, hogy eljött az emberért hajnalban a fekete Volga.

Úgy tűnik, pont az ilyen odaszúrásokkal lehet kellemes hajszálrepedéseket bevinni ennek az undorító önkényuralomnak. Az RTL Klub híradójánál is tudhatják ezt, a szerkesztők tegnap az alábbi kreatív illusztrációval reagáltak arra, hogy a Mészáros Lőrinc cégbirodalmán belül növekedésnek indult, majd Jászai Gellért kezébe került, államilag több százmilliárd forinttal támogatott, tehát erős narancsárnyalatokban úszó 4iG nevű informatikai cég a kormánnyal közösen vásárolja fel a Vodafone-t:

Nyugat.hu

Erről van szó: hiába a fideszkommunizmus általános üzenete, miszerint te meg te lehetsz a következő célpont, akkor is, ha nem teszel semmi különöset, csak elvégzed a munkád, ami viszont éppen nem tetszik nekünk. A hatalmaskodásaik ellenére nagyon is fájnak nekik a tűvel beléjük injektált igazságszérumok - hiába, szar érzés lehet, ha valaki tudja magáról, hogy szar ember. És a mai napon a gyávasággal eddig sem vádolható OMSZ-tól kaptak pluszban egy nyílt levelet is arról, hogyan tolták rájuk a politikai nyomásgyakorlást. Tizenöt osztályvezető által aláírva.

Úgyhogy szedjük össze nyugodtan a bátorságunkat, töltögessük csak azokat a tényekkel szembesítő ampullákat, és eregessük meg feléjük, amikor eljön az ideje. Mindenki a maga módján és eszközeivel. Jót fog tenni a lelkünknek, rosszat fog tenni nekik. Sok kis hajszálrepedés sokra megy.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény