Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőn életbe lépnek az új szabályok Ausztriában

A távolságtartás két méteres, az FFP2 maszk viselése pedig kötelező.

Az osztrák Egészségügyi Minisztérium tegnap bejelentette, aki megszegi a január 25-én életbe lépő, koronavírus elleni új szabályozás rendelkezéseit, főként a FFP2 maszk viselésének kötelezettségét, az 25 eurós büntetésre számíthat.

A Nemzeti Tanács főbizottsága csütörtökön már elfogadta a zárolás meghosszabbításának és szigorításának új rendeletét. Az egyről két méterre meghosszabbított távolsági kötelezettség mellett a kijárati korlátozásokat kiegészítették az FFP2 maszkok viselésének kötelezettségével az üzletekben, a tömegközlekedésben és a szolgáltatóknál is - írja az ORF.

Az FFP2 maszkok lényegesen jobb vírusvédelmet nyújtanak, mint a hagyományosak. Hétfőtől minden osztrák egészségügyi intézményben kötelező lesz. A betegeket is arra kérik, hogy ha orvoshoz látogatnak, ezt a maszkot viseljék. Bécsben a hivatalokba is csak FFP2 maszkkal léphetnek be az ügyfelek. A bécsi ÖVP a tömegközlekedésben is az FFP2 maszkokat írja elő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra