Hétfőtől új belépési szabályok érvényesek Ausztriában

Aki már megkapta a harmadik oltást, annak nem kell tesztelnie.

Hétfőtől új belépési szabályok lépnek életbe Ausztriában, köztük 14 Omikron kockázatú ország kerül le a vörös listáról. Akik beadatták már a harmadik oltást is, feltétel nélkül léphetnek be az országba.

Ausztria hétfőn enyhíti a beutazási szabályokat. Amint az a Szövetségi Közlönyben szerda este megjelent, a Covid-19 belépési szabályozásának 12. módosításából kiderül, 14 országot törölnek a vírusváltozatok területeinek listájáról. Ez tíz dél-afrikai állam, valamint Dánia, Hollandia, Norvégia és Nagy-Britannia. Ez azt jelenti, hogy a harmadik vakcinát felvevő oltottak minden feltétel nélkül beléphetnek Ausztriába a világ minden tájáról - írja a DiePresse .

A lazítás oka, hogy Ausztriában ma már az Omikron a domináns vírusváltozat. Hétfőtől a „2G+” belépési rendszer a korábbi vírusváltozatú országokra is vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy Ausztria csak olyan beoltott vagy felépült személyeket enged be az országba, akik negatív PCR-tesztet is tudnak bemutatni. Aki már megkapta a harmadik oltást, annak nem kell tesztelnie. Ausztriában elfogadott vakcinák: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson (Janssen), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield, Covaxin, Covovax, Novavax.

A módosítás arról is rendelkezik, hogy az eredetileg január 31-ig érvényes beutazási szabályozást további egy hónappal meghosszabbítják. A többi rendelkezés változatlan marad.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Covid 19