Hiába fontos hely a szombathelyi Csaba utca, ide sem jutott pénz vagy aszfalt

Folytatódik a város legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk.

A szombathelyi városvezetésnek nem volt szerencséje április 3-án, maradt a Fidesz-kormány. Az időjárás viszont annyiban melléjük állt, hogy nem volt kemény a tél, így az utak sem romlottak tovább drámaian.

Igaz, elég drámai enélkül is a helyzet.

Egy évvel ezelőtt indult Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk, azzal a nem titkolt céllal, hogy nyomás alá helyezzük a döntéshozókat, hogy végre történjen valami ezen a fronton.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
A Csaba utca
Mészáros D. Zsolt

Nos, abból a szempontból nem egy sikertörténet a téma felkarolása, hogy egyetlen kapavásás sem történt az elmúlt évben, de abból szempontból talán igen, hogy ráirányítottuk a figyelmet a problémára.

Talán egy kis szerepünk van abban is, hogy a minisztérium végül is nagy kegyesen rábólintott négy utca felújítására, és pénzt is adott ehhez.

Már megmozdultak a bürokrácia fogaskerekei Mi történt a belügyminisztérium 900 milliós támogatásával, miért nem indultak el a felújítások? 2022. February 04. 11:41 , így elvileg belátható távolságban van, hogy a valóságban is történik valami. Ha lesz ilyen, pezsgővel jelentkezünk be a helyszínről.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
A Csaba utca
Mészáros D. Zsolt

Egyelőre viszont csak a Csaba utcáról jelentkeztünk be, ami annak idején szépszámú ajánlást kapott olvasóinktól a „legrosszabb szombathelyi utca” nem túl hízelgő címére.

Mit láttunk?

A felüljáró felől érkezünk a helyszínre, és először még úgy tűnik, hogy olvasóink túlzásba estek, nem is olyan rossz a helyzet. Aztán a TDK felé közeledve fokozatosan romlik az útfelület, néhány helyen úgy érezzük, mintha rázópadra tették volna az öreg Fiatunkat.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
Ez nem a Borostyánkő út, hanem a Csaba utca
Mészáros D. Zsolt

Kiszállva pedig jól meg lehet különböztetni a kezdő és a haladó „Csaba utcázókat”. Az előzőek tudatlanul belemennek a gödrökbe, aztán riadt szemekkel konstatálják a következményeket, míg az utóbbiak, nagy ravasz módon, az úttest közepén haladnak, kicselezve a romlást.

A Csaba utca állapota már csak azért is szomorú, merthogy a környéken jelentős gazdasági értéket állítanak elő. Hogy pont ide nem jut pénz, annak azért van egy diszkrét bája.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
Kátyú kátyú hátán
Mészáros D. Zsolt

A rend kedvéért írjuk ide, hogy időközben legalább a járdafelújítások elindultak Félkilométernyi járdát újítnak fel a szombathelyi Váci Mihály utcában 2022. April 21. 14:41 , és a szombathelyi közgyűlés a múlt hónapban döntött arról, hogy 15 milliárd forintot kér 15 milliárd forint állami támogatást kér az államtól a szombathelyi önkormányzat 2022. April 25. 07:11 az államtól út- és hídfelújításokra.

Igaz, csodálkoznánk (és pezsgőt bontanánk), ha ez utóbbi meglágyítaná a miniszterek szívét, nagyobb az esélye, hogy a sorozatunk még megél néhány évadot.

A sorozatunk korábbi részeit itt tudja visszanézni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video