Hiába fontos hely a szombathelyi Csaba utca, ide sem jutott pénz vagy aszfalt

Folytatódik a város legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk.

A szombathelyi városvezetésnek nem volt szerencséje április 3-án, maradt a Fidesz-kormány. Az időjárás viszont annyiban melléjük állt, hogy nem volt kemény a tél, így az utak sem romlottak tovább drámaian.

Igaz, elég drámai enélkül is a helyzet.

Egy évvel ezelőtt indult Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk , azzal a nem titkolt céllal, hogy nyomás alá helyezzük a döntéshozókat, hogy végre történjen valami ezen a fronton.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
A Csaba utca
Mészáros D. Zsolt

Nos, abból a szempontból nem egy sikertörténet a téma felkarolása, hogy egyetlen kapavásás sem történt az elmúlt évben, de abból szempontból talán igen, hogy ráirányítottuk a figyelmet a problémára.

Talán egy kis szerepünk van abban is, hogy a minisztérium végül is nagy kegyesen rábólintott négy utca felújítására, és pénzt is adott ehhez.

Már megmozdultak a bürokrácia fogaskerekei Mi történt a belügyminisztérium 900 milliós támogatásával, miért nem indultak el a felújítások? 2022. February 04. 11:41 , így elvileg belátható távolságban van, hogy a valóságban is történik valami. Ha lesz ilyen, pezsgővel jelentkezünk be a helyszínről.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
A Csaba utca
Mészáros D. Zsolt

Egyelőre viszont csak a Csaba utcáról jelentkeztünk be, ami annak idején szépszámú ajánlást kapott olvasóinktól a „legrosszabb szombathelyi utca” nem túl hízelgő címére.

Mit láttunk?

A felüljáró felől érkezünk a helyszínre, és először még úgy tűnik, hogy olvasóink túlzásba estek, nem is olyan rossz a helyzet. Aztán a TDK felé közeledve fokozatosan romlik az útfelület, néhány helyen úgy érezzük, mintha rázópadra tették volna az öreg Fiatunkat.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
Ez nem a Borostyánkő út, hanem a Csaba utca
Mészáros D. Zsolt

Kiszállva pedig jól meg lehet különböztetni a kezdő és a haladó „Csaba utcázókat”. Az előzőek tudatlanul belemennek a gödrökbe, aztán riadt szemekkel konstatálják a következményeket, míg az utóbbiak, nagy ravasz módon, az úttest közepén haladnak, kicselezve a romlást.

A Csaba utca állapota már csak azért is szomorú, merthogy a környéken jelentős gazdasági értéket állítanak elő. Hogy pont ide nem jut pénz, annak azért van egy diszkrét bája.

Szombathely legrosszabb utcái: Csaba utca
Kátyú kátyú hátán
Mészáros D. Zsolt

A rend kedvéért írjuk ide, hogy időközben legalább a járdafelújítások elindultak Félkilométernyi járdát újítnak fel a szombathelyi Váci Mihály utcában 2022. April 21. 14:41 , és a szombathelyi közgyűlés a múlt hónapban döntött arról, hogy 15 milliárd forintot kér 15 milliárd forint állami támogatást kér az államtól a szombathelyi önkormányzat 2022. April 25. 07:11 az államtól út- és hídfelújításokra.

Igaz, csodálkoznánk (és pezsgőt bontanánk), ha ez utóbbi meglágyítaná a miniszterek szívét, nagyobb az esélye, hogy a sorozatunk még megél néhány évadot.

A sorozatunk korábbi részeit itt tudja visszanézni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video