Hiába szeretnének tüntetni Orbán ellen Zalaegerszegen október 23-án, képtelenség

A fél várost lezárják majd’ két napra, hogy zavartalanul beszélhessen a miniszterelnök.

Mint arról beszámoltunk, idén nem szervez Orbán Viktor Zalaegerszegen mondja el október 23-i beszédét 2022. October 18. 14:48 központi – budapesti – ünnepséget a kormány (Fidesz), így elmarad ott a Békemenet és az Orbán-beszéd is. Ezzel szemben Orbán Viktor Zalaegerszegen mond beszédet, amellyel egyben megnyitja a 8,3 milliárd forintos Mindszentyneumot is. A budapesti beszéd elmaradását az ellenzék egyrészt gyávaságként értékelte, mondván, a miniszterelnök nem mer kiállni a tömeg elé, másfelől elemzésekben mutattak rá, hogy a jelenlegi helyzetben egyszerűen nem lehet hiteles mondanivalója október 23-ról.

Orbán Viktor - Önkéntes katonák eskütétele és a Lynx harcjárművek átadása Budapesten
MTI/Koszticsák Szilárd

Így vagy úgy, de Orbán valami miatt az ünnepen Zalaegerszegen fog szónokolni, ezt viszont az őt finoman mondva nem szerető közösség úgy értékelte, a tüntetés elől akkor sem menekülhet, és megindult a szerveződés, hogy Orbánt a zalai megyeszékhelyen méltóképpen fogadják. Facebookon kezdődött szervezkedés a „méltó” fogadtatásra:

„Mutassuk meg, hogy Zalaegerszeg a szolidaritás városa! Elég volt az uszításból, elég volt a megfélemlítésből! Az ünnep mindannyiunké, az haza mindannyiunké! Gyere és csatlakozz Te is! Tisztelet a Hősöknek! Ez egy civil rendezvény, így minden kedves résztvevőt szeretnénk megkérni, hogy pártlogókat és zászlókat – kivétel nemzeti lobogó – ne hozzanak magukkal.”

Ha azonban a jámbor civilek azt hitték, a zalai megyeszékhelyen közelebb kerülhetnének Orbánhoz, tévedtek. Csütörtökön már kiderült, hogy a helyi önkormányzat lezárja a fél várost, hogy illetéktelen ne tudjon Orbán közelébe kerülni:

Orbán, Zalaegerszeg, lezárások
Facebook

Mára pedig a police.hu oldalról az is kiderült, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. október 22-én 00 órától, 2022. október 23-án 24 óráig. „A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §.-a, valamint a rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. (XI. 22.) BM rendelet 26.§-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. október 22-én 00 órától 2022. október 23-án 24 óráig a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság teljes közigazgatási területére. Az ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények – ezen belül különösen a bűncselekmények - elkövetésének megelőzése, felderítése, megszakítása, a közrend, a közbiztonság és az államhatár rendjének védelme.” – írják a rendőrök, akiknek hogy, hogynem épp most jutott eszébe a „közrend és az államhatár védelme” Zalaegerszegen.

Nem fűzünk ehhez semmit, mindenki azt gondol róla, amit csak akar. De, hogy ez így nem ünnep és nem méltó, az mindenképpen bizonyos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény