Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hogyan lehetséges, hogy a kínai büfék ennyire olcsón tudják adni az ételeket?

Miért nem lehet árversenyben megverni őket?

Tele van az élet nagy kérdésekkel. Például már bizonyára többen is elgondolkodtak azon, hogyan lehetséges, hogy a kínai éttermek ennyire alacsonyan tudják tartani az árakat.

Amíg a versenytársaknál egyre drágábban lehet enni, addig egy kínai büfében már ezer forint körüli összegből hatalmas adagokat kapunk.

Ennek a kérdésnek járt utána, pontosabban gondolta azt át a Joy.hu , és a következő magyarázatokat gyűjtötte össze:

  • Legtöbb ilyen helyen maguk a tulajok dolgoznak.
  • Alkalmazottak (pincérek stb.) helyett a családtagok segítenek be.
  • Az ételek jelentős részéhez rizsre és zöldségekre van szükség, amelyek jóval olcsóbbak, mint a húsfélék.
  • Sok húsétel készül csirkéből, ami olcsóbb, mint a marha.
  • Nem feltétlenül a legdrágább húsokat szerzik be, amit mi nem érzünk meg a különféle fűszerek, ízfokozók miatt.
  • Az ételek elkészítése nagyon gyorsan történik, így lehet a munkaidőn spórolni.
  • A konyhában csak kevés eszközre van szükség, így annak is olcsó a fenntartása
  • A szakács hamar meg tudja tanulni a recepteket, amelyek nem változnak, így egy idő után gyorsan, nagy adagban készíti el őket.
  • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

    Tudtad-e?

    Tovább az oldalra