Kiakadt az édesanya, mert szerinte nagyon megnehezítik a bérletvásárlást

A ballagós-érettségis hétvége után kellemetlen meglepetés érte.

Egy gyermekeit egyedül nevelő szombathelyi édesanya írt levelet a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu címünkre. Felháborodott, mivel hiába próbált időben gondoskodni gyermeke helyközi buszbérletének beszerzéséről, leírása alapján eléggé megnehezítik ezt.

Története röviden:

 • helyközi bérletet akart vásárolni iskolába induló gyermekének az Ady téren egy kora reggel induló buszra, de a jegypénztár később nyit, a sofőrnél viszont csak jegy kapható
 • iskola után, amikor újra lehetősége lett volna bérletet váltani, már zárva a jegypénztár
 • Illusztráció
  Bonyhádi Zoltán

  De át is adjuk neki a szót:

  Fiam nem Szombathelyre jár iskolába, így minden hónapban az Ady téri pénztárban vásárolom a busz bérletét, ami 7900 Ft. Bérletek minden hó 5-én éjfélig érvényesek, ami ebben a hónapban péntekre esett. Gondoltam, majd hétfőn reggel megvásároljuk, főleg azért, mert pénteken nővére ballagása miatt nem ment iskolába.
  Hétfőn 7:05-kor indul a busza, így gondos anyaként 6:45-re ki is mentünk, hogy legyen idő a vásárlásra. Itt ért az első meglepetés: 7-kor nyit a pénztár, és már hosszú sor állt előtte. Ha megvárjuk a nyitást, akkor nem éri el a buszt. Kiállva a kígyózó sorból, bíztunk benne, hogy talán a buszon tud venni bérletet. Délután, mikor 16:25-kor visszaérkezett az iskolából, közölte velem, hogy a sofőrnél csak jegyet tudott vásárolni, 410 Ft-ért, és vissza felé is. Így már 8700 Ft-ba van, az ehavi bérletünk. Eddig!
  Persze azonnal elrohantunk a pénztárhoz, hogy legalább másnaptól már legyen bérlet, de ekkor háborodtam fel igazán: zárva van a pénztár!
  Nem voltam egyedül, rajtam kívül még legalább hárman jártak akkor ugyanígy reggel is és délután is, mások persze teljesen más járatra akartak venni bérletet.
  Tehát holnap ismét reggel 7-kor nyit, amikor ugyanúgy nem tudom majd megvenni a bérletet.
  Úgy gondolom, ennyi rugalmasság lehetne az ÉNYKK-ban, hogy ha hétvégére esik a havi bérletek lejárata, akkor az első munkanap hosszított nyitva tartással üzemeltethetnék a pénztárat. Rettentően bosszantó így.

  Utólag annyival kiegészítette levelét, hogy

  tisztában van vele, hogy időben meg kellett volna vásárolni a bérletet, de a fizetésnap előtt nincs rá módja,

  így az 5-i határidő különösen fontos. Olvasónk nem kezdő buszozós, gyermekei nyolc éve közlekednek távolsági járatokon. Most, hogy a ballagások, a hétvége és az érettségi szünet miatt a bérletvásárlás többeknél is a lejárati határidő utánra csúszott, kellemetlenséggel járt. Szerinte nem ő az egyetlen, aki ezt most megtapasztalta.

  Természetesen feltettük kérdéseinket az ÉNYKK-nak is

  Válaszlevelükben azt írják, a jegy- és bérletpénztáraik nyitvatartása a vásárlási igények szerint lett kialakítva. Észrevétel, panasz a jelenlegi nyitva tartással kapcsolatosan eddig nem érkezett, de igyekeznek minden, a szolgáltatásuk színvonalának növelését célzó észerevételt figyelembe venni, valódi szükség esetén változtatni.

  Az ÉNYKK Zrt. szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételeket az autóbusz-állomásokon, utasforgalmi szolgáltatási helyeken, azok elérhetőségein keresztül, valamint a központi 94/517-600 -as telefonszámon és enykk_KUKAC_enykk_PONT_hu e-mail címen fogadják.

  A szombathelyi Ady téri és az Éhen Gyula téri pályaudvarokon üzemelő pénztárak nyitvatartása:

  Minden hónap 1-je és 6-a közti munkanapokon 5:15-től 17:20-ig , a hó első szombatján 7:00-től 11:00-ig elérhetőek, igazodva a havi bérletek felhasználhatóságához. A hónap további munkanapjain 7:00–11:00 és 11:45–16:20 időszakban tartanak nyitva a pénztárak.

  Akinek ez nem elég, a cég Üzletszabályzatában részletesebben elérhető minden fontos információ.

  Címlapképünk illusztráció.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem

  Tovább az oldalra