Mint a mesében: A botrány után hirtelen lett pénz mindenre a Honvéd kórházban

Lesz béremelés, és a hiányzó életmentő eszközök is megérkeztek.

Mintha kifogták volna az aranyhalat a budapesti Honvéd kórház, a magyar egészségügy zászlóshajója dolgozói. Az elmúlt napokban több botrány is borzolta a kedélyeket, az összeomlás fenyegette Budapest legnagyobb sürgősségi osztályát.

A múlt héten 112 orvos mondott nemet 112 orvos mondott nemet az ingyenes túlórákra a Honvéd kórházban 2018. August 30. 11:21 hirtelen az ingyenes túlórákra. Ami azt jeleni, hogy addig az orvosok és az ápolók nem kaptak túlórapénzt, és azt is, hogy nem lesz orvos a sürgősségi ügyeleten.

A Honvéd kórház
Lakatos Péter / MTI

Másnap felmondott a sürgősségi vezetője Zacher Gábor beadta a felmondását, mert elégedetlen a Honvéd kórházzal 2018. August 31. 13:17 , Zacher Gábor, aki komoly kritikát is megfogalmazott. A kórház később rendkívüli értekezletet hívott össze Rendkívüli értekezlet a Honvéd kórházban, veszélyben a betegek ellátása 2018. September 01. 09:25 , hogy megoldják a helyzetet.

Nemrég egyébként az Állami Számvevőszék elnöke jelentette ki Az Állami Számvevőszék kórházigazgatókat rúgatna ki, mert szerintük anarchia és botrány van a gazdálkodásukban 2018. August 06. 18:45 , nem igaz, hogy kevés a pénz az egészségügyben, hanem a kórházakban uralkodik káosz és felelőtlenül gazdálkodnak a kórházigazgatók. Ezt a véleményt aztán a kormánypárti politikusok is magukévá tették A kormány szerint megfelelő az egészségügy finanszírozása, csak elfolyik a pénz 2018. August 13. 16:07 .

Éppen ezért meglepő, hogy hirtelen szinte mindenre lett pénzt a Honvéd kórházban. A hvg.hu írta , hogy hétfő délelőtt, a rendkívüli értekezleten komoly béremeléseket ígértek meg, délutánra pedig megérkeztek a hiányzó életmentő eszközök és műszerek is. Két új lélegeztetőgépről és négy betegőrző monitorról van szó.

Úgy tűnik, túl nagyra nőtt a botrány, és gyorsan le kellett csillapítani. De a hatalmas pozitívum az egészben, hogy - ha betartják az ígéretet - emelkedik az orvosok és ápolók bére, az új eszközökkel pedig életeket menthetnek meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet