Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így szavazhatnak Czeglédy Csaba utódjára vasárnap a derkovitsiak

Csak két jelölt lesz a szavazólapon, komoly következményei lesznek a választásnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valószínűleg már mindenki tudja Szombathelyen, hogy október 14-én, azaz most vasárnap időközi választás lesz Október 14-én lesz az időközi választás Czeglédy Csaba szombathelyi választókerületében 2018. July 17. 13:07 Czeglédy Csaba volt választókerületében. Azért, mert a tavaly júniustól előzetesben lévő, volt városi képviselő egy évig nem vett részt a közgyűlésen, így a vonatkozó szabályok szerint elveszítette mandátumát.

Egyetlen hely a közgyűlésben, de fontos

Csak egyetlen választókerületről van szó, egyetlen képviselői helyről, ennek ellenére nagyon fontos lesz az eredmény. Hogy miért, arról itt írtunk bővebben Nagyon kellene a szombathelyi Fidesznek Czeglédy Csaba volt választókerülete 2018. August 30. 20:12 , de a lényeget összefoglaljuk.

 • Ha baloldali, vagyis ellenzéki képviselő nyer vasárnap, akkor a közgyűlésben marad a patthelyzet, és a fideszes városvezetésnek továbbra is szüksége van Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester szavazataira, ami állandó egyeztetéseket igényel. Bónusz, hogy egy ellenzéki győzelem esetén az egész országnak megmutathatják, hogy a Fidesz legyőzhető.
 • Ha a fideszes jelölt nyer, akkor Szombathelyen is megvan az abszolút többsége a kormánypártnak, nincs szükségük Molnárra, a frakciófegyelem alapján sokkal könnyebben, kevesebb vita és egyeztetés nélkül intézhetik az ügyeket. Ráadásul a Fidesz-központ felé is demonstrálhatják, hogy Szombathely is teljesen az övék.
 • A választás fontosságát jelzi, hogy a baloldali ellenzék összefogott, közösen indítják Bejelentették az ellenzék képviselőjelöltjét a szombathelyi időközi választásra 2018. August 03. 17:33 László Győző jogászt, támogatóihoz később a Momentum is csatlakozott A Momentum Mozgalom kiáll a közös szombathelyi, baloldali jelölt mellett 2018. August 03. 20:08 .

  László Győző, a baloldal közös jelöltje
  Kovács Dávid

  A Fidesz jelöltje pedig Melega Miklós , a Vas Megyei Levéltár igazgatója, akit a nyáron gyorsan fel is kértek A szombathelyi Fidesz a saját képviselőjelöltjét dobja a mélyvízbe augusztus 20-án 2018. August 14. 13:29 , hogy augusztus 20-án ünnepi beszédet mondjon a hivatalos városi ünnepségen Hőség és politikai szűzbeszéd a szombathelyi augusztus 20-i ünnepségen 2018. August 20. 15:16 .

  Melega Miklós az augusztus 20-i városi ünnepségen
  Józing Antal

  A Jobbik most nem indít jelöltet, úgyhogy

  csak László Győző és Melega Miklós neve szerepel majd a szavazólapon.

  Közülük kell az egyiket választani, így könnyű dolguk lesz a derkovitsi választópolgároknak.

  László Győzővel a hét elején készítettünk interjút László Győző: A hatalmat nem önmagáért kell támadni, hanem azokért a rossz döntésekért, amiket meghoz 2018. October 09. 18:16 , Melega Miklós nem reagált interjúkérésünkre.

  Csak a választókerületben élők szavazhatnak

  Mert ezen a választáson csak az 5. választókerületben bejelentett állandó lakcímű szavazhatnak, más nem. Nekik már értesítést kellett kapniuk a helyi választási irodától. Jelenleg a nyilvántartás szerint 4 306 választópolgár van a választókerületben.

  Öt szavazókört nyitnak meg vasárnap, ezeket itt találják:

  Bem J. u. 33.
  (Napraforgó Bölcsőde)

  Bem J. u. 33.
  (Hétszínvirág Óvoda)

  Szűrcsapó u. 43.
  (Szűrcsapó Óvoda)

  Szűrcsapó u. 43/A.
  (Csodaország Bölcsőde)

  Rohonci út 1.
  (Gépipari Szakközép Isk.)

  A szavazókörök reggel 6:00-kor nyitnak és este 19:00-kor zárnak, várhatóan este nyolc óra körül már tudjuk az előzetes eredményeket.

  Nincs részvételi küszöb, amelyik jelölt több szavazatot kap, akár eggyel is, az nyer, és tölti meg az 5. választókerület egyéni képviselőjének feladatait, a jövő évi általános önkormányzati választásokig.

  Szóval, a választókerületben élő, derkovitsi választópolgárok készüljenek, vasárnap ismét véleményt mondhatnak a városi politikáról. Is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra