Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes összefoglaló, mit várnak el egy nőtől: mindent és mindennek az ellenkezőjét

Nélkülözhetetlen kalauz, hogyan kell nőnek lenni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt mondják, légy hölgy. A titokba nem más, mint a Szex és New York Mirandája, Cinthya Nixon avat be minket személyesen. Egy videóban, amelyet egy amerikai magazin számára készítettek, s ami futótűz sebességével terjed a neten. Mint mondja, elég néhány egyszerű hozzávaló, és kész is a hölgy!

Gondolom nincs ezen mit görcsölni – amíg meg nem látjuk a listát. Csodálkozunk, hogy a női nem mindennapi problémája a megfelelési kényszer? Nem meglepő, hogy elindult a „body positive” hullám. Összességében sokkal egészségesebb, mint az elvárások ellentmondásos labirintusában eligazodni és tönkremenni.

Serdülőkorunktól kezdve nem vagyunk urai a testünknek. Jóval látványosabb változásokon esünk át, mint a férfiak, ki vagyunk szolgáltatva saját magunknak is, a másik nemről nem is beszélve. Mindenki pontosan tudja, milyennek kell lennie egy nőnek. Mint tudjuk, Magyarországon például alapelvárás, hogy szülni bizony kell. És alapelvárás az is, hogy tűsarokban, fitness bodyval tipegjünk ki a kórházból. Mert mi nők robotok vagyunk. Nem érzünk, illetve csak akkor érzünk, ha valaki úgy dönt, hogy éreznünk kell. Leginkább bezárkózunk a páncélunkba és azt tesszük, amit kell. És még folyathatnám.

Cynthia Nixon a Be a Lady narrátoraként
girlsgirlsgirls magazine

De nézd csak meg, s mindent megértesz! A nővé válás csupasz receptje itt látható, magyar fordítása pedig alább olvasható Camille Rainville szövege alapján:

Mutass magadból valamit. Ne légy provokatív. Magadnak köszönheted. Hordj feketét. Hordj magas sarkút.

Ne légy túl vékony. Ne légy túl kövér. Egyél. Légy karcsú. Rendelj salátát. Hagyd ki a desszertet. Fogynod kell. Diétázz. Úgy nézel ki, mint egy csontváz. Beteges. Miért nem eszel? A férfiak szeretik, ha egy nőnek hús van a csontjain. Légy nőies.

Szőrteleníts. Borotváld a bikini vonalad. Gyantázd a karod. Gyantázd a szemöldököd. Tüntesd el a bajszod. Szőkíttesd ki itt. Szőkíttesd ki ott. Világosítsd a bőröd. Fedd el a striákat. Botoxold a ráncokat. Nézz ki természetesen. Légy önmagad. Légy magabiztos. Túl keményen próbálkozol. A férfiak nem szeretik a túl keményen próbálkozó nőket.

Nézz ki fiatalosan. Ne öregedj. A nők nem öregszenek. Az öregedés csúnya. A férfiak nem szeretik a csúnyát.

Légy tiszta. Légy szűz. Ne beszélj a szexről. Ne flörtölj. Ne légy k*rva. Ne szexelj túl sok férfival. Ne add el magad. A férfiak nem szeretik a r*bancokat. Ne légy prűd. Szórakozz egy kicsit. Légy tapasztalt. Légy szexuális. Légy ártatlan. Légy mocskos. Ne légy olyan, mint a többi lány.

Ne beszélj túl sokat. Ne ijedj meg. Miért vagy ilyen szánalmas? Ne légy főnökösködő. Ne légy magabiztos. Ne légy érzelgős. Ne sírj. Ne kiabálj.

Légy passzív. Légy engedelmes. Viseld el a fájdalmat. Ne panaszkodj. Boostold az egóját. A férfiaknak az kell, ami nem lehet az övék. A férfiak szeretnek vadászni. Főzd meg a vacsoráját. Tedd boldoggá. Ez egy nő dolga. Egy nap jó feleség leszel. Vedd fel a nevét. Kötőjellel vetted fel a sajátod mellé? Őrült feminista. Szülj neki gyereket. Nem akarsz gyereket? Lesz majd egy nap. Akkor majd meggondolod magad.

Ne légy erőszak áldozata. Védd magad. Ne igyál túl sokat. Ne járj egyedül. Ne maradj ki sokáig. Ne légy részeg. Figyelj az italodra. Legyen valaki melletted. Kivilágított helyen gyalogolj. Mondd el valakinek, hová mész. Hordj paprikasprayt. Vásárolj sípot. Használd fegyvernek a kulcsaidat. Menj el önvédelmi tanfolyamra. Ne vonzd a figyelmet. Ne dolgozz sokáig. Ne mosolyogj idegenekre.

Csak „légy hölgy”, azt mondják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés