A belvárost is megszállták a filmesek - forgott a Tetthely

Megnéztük, milyen az, ha hétköznap a szombathelyi Mártírok terén forgatnak egy filmsorozatot a németek.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Filmforgatás Szombathelyen - nem éles akció! 2014. March 16. 07:51 , a napokban filmet forgatnak a szombathelyi belvárosban. Az osztrák-német koprodukcióban készülő Tatort (Tetthely) című krimisorozat egyik epizódjához volt szükség egy magyar városra, ami az infrastruktúra és helyszín egyéb adottságai miatt éppen Szombathely lett.

Filmforgatás Szombathely belvárosában
Hétfőn délelőtt a Mártírok terén zajlottak az események - a galériáért katt a képekre!
Bonyhádi Zoltán

A sztori tipikus és életszerű: egy (nem megnevesített) nyugat-magyarországi városba buszoznak nyugdíjas osztrák turisták, ahol esznek-isznak, bevásárolnak, meg persze patikába mennek. A gyógyszertári szál azonban nyomokban drogcsempészetet is tartalmaz, kapunk beépített rendőrt, meg bizonyára csuda jó kalandokat.

Filmforgatás Szombathely belvárosában
Bonyhádi Zoltán

A bemutatásért egyelőre egy magyar tévétársaság sem jelentkezett még be, így marad grácegy, vagy gráckettő (ORF), hogy visszanézzük a háttérben elbújó jobb napokat is megélt Szemét és ürülék a Savaria Nagyszálló előtt 2013. July 23. 17:01 Savaria Hotelt, vagy az Uránia udvar néhány négyzetméterét.

Filmforgatás Szombathely belvárosában
A forgalmas belváros jó helyszínnek bizonyult
Bonyhádi Zoltán

A forgatás csak szombaton és hétfőn zajlott, de úgy tudjuk, ez is többhónapos előkészületet és feleslegesen sok irodai pecsétet igényelt. Lokálpatrióta és vendégszerető zugfirkászokként azon a véleményen vagyunk, hogy örüljünk látogatásnak. A forgatással járó apró kellemetlenségek ellenére városmarketingből sem rossz húzás ez.

Filmforgatás Szombathely belvárosában
Egész közel jutottunk a tűzhöz - további képek egy kattintásnyira
Bonyhádi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Filmforgatás Szombathelyen - nem éles akció!

Több jelzést is kaptunk, miszerint feltehetőleg a TEK csapott le a szombathelyi vásárcsarnoknál. Valójában azonban a Tatort című filmsorozat forgatása zajlik a városban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra