Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ingázók: hova kell küldeni a teszteredményt?

Címek és infók, ha a tesztet pótolni kell.

Azok az ingázók, akik a beutazáskor nem tudnak bemutatni negatív antigén- vagy PCR-teszteredményt, azok haladéktalanul, de legkésöbb 24 órán belül (beutazástól számítva) ezt pótolhatják.

Az egészségügyi hatóságtól (Gesundheitsbehörde-től) kapott tájékoztatás szerint ezt a teszteredményt az ingázó/munkavállaló köteles e-mailben megküldeni az illetékes Egészségügyi Hatóságnak (Gesundheitsamt).

Ha van lakhelye Ausztriában (ideiglenes vagy állandó) akkor a lakhely szerinti Gesundheitsbehörde illetékes, ha nincs lakcíme Ausztriában, akkor a beutazás helye szerinti hatóság illetékes a határátkelőknél (kivéve, ha a határátlépésnél ettől eltérő tájékoztatást kap) - írja közösségi oldalán az ingázókat tájékoztató szakszervezet (ÖGB) oldal .

Az oldalon az összes határátkelő emailcíme szerepel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra