Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

70 motoros rendőr hajtott át Ausztriába Bucsunál – videóval

Látványos konvoj hagyta el Magyarországot rendőri felvezetéssel. Hetven motoron száznál többen indultak arra a nemzetközi túrára, amit az IPA szombathelyi szervezete hozott össze. A vasi rendőrfőkapitányt is lekaptuk egy Intruderen. Képek és videó Szombathelyről és Ausztriából.

Három napos találkozó

A legnagyobb nemzetközi rendőrszervezet, az IPA szombathelyi csoportja először szervezett motoros találkozót. Öt ország rendőrei és szimpatizánsok, családtagok érkeztek látványos járgányokkal a vasi megyeszékhelyre és három napot töltöttek itt. A program egy túrát is tartalmazott, Burgenland érintésével Sopronba, majd Kőszegre gurultak a motorosok. A Körmendi úti Honda szalon előtt volt a találkozási pont, elkészült a csoportkép, majd a Fő térre robogott a menet. A konvoj elején három rendőrmotor – ebből egy osztrák – vezette a csapatot. Illetve itt „száguldott” a retró Lada rendőrautó is, ami többek szerint a konvoj legkomolyabb féke volt. Ezt német, osztrák és magyar motorosok mondták nevetve. Az ugratások rendszeresek voltak a csapatban. Amikor az egyik motoros olajat kért a motorszalon előtt, akkor az egyik társa hangosan átkiabált a többieknek: „Hozzatok sok olajat, BMW-je van!”

IPA Nemzetközi Motorostalálkozó, Szombathely

Biztonságosan is lehet

A Fő térre begurult egy sárga Suzuki Intruder is, rajta a vasi rendőrfőkapitánnyal, akiről korábban már megírtuk, hogy ha ideje engedi motorozik. Most azt is megtudtuk egy kötetlen beszélgetésen, hogy fiatalabb korában dr. Halmosi Zsolt nagyot esett egy kisebb motorral és utána sokáig nem is ült motorizált kétkerekűre. Három éve azonban mégis nyeregbe pattant és azóta ha teheti motorozik. Dr. Ipkovich György polgármesterrel elégedetten nézegették a téren felsorakozott motorokat és szóba került a motorosokkal kapcsolatos, nem minden alapot nélkülöző előítélet is. Az IPA találkozójának az egyik célja, hogy a rendőrök megmutassák, biztonságosan is lehet közlekedni motorral, ezt a városháza előtti beszédekben is kiemelték a felszólalók. Lásd videónkat! Közben a téren sokan fotózták a kétkerekű aszfaltszaggatókat, majd hangos szirénaszóval nekilódult a konvoj az Ausztria felé vezető útnak.

Határátlépés
Tánczos Mihály

Képek a határról

A nyugat.hu képei mellett videón is megtekinthető a sok motor és a kíséret, illetve a határátlépés, ahol szinte lassítás nélkül hajthatott át a sok motoros és két ország rendőrségi járműve. Ez most csak azért érdekes, mert a napokban zajlottak a vasfüggöny lebontásának 20 éves évfordulói, nagy ünnepségekkel. Húsz évvel ezelőtt a mostani akció szinte elképzelhetetlen lett volna.

IPA Nemzetközi Motorostalálkozó - Szombathely, 2009.
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra