Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ismét meghosszabbodik az oltási akció - Vas megyei helyszínek és időpontok

Négyféle vakcinából lehet majd választani.

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az Oltási akciót, így Vas megyében a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa - közölte lapunkkal a Vas megyei kormányhivatal.

Újabb egy héttel, december 12. vasárnapig meghosszabbítja a kormány az Oltási akciót. Így a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. A kórházak országszerte továbbra is megemelt oltási kapacitással vannak nyitva.

A Vas megyei oltópontok által működtetett oltási helyszínek:

Markusovszky Egyetemi Oktatókórház:

Szombathely , Március 15. tér 3. (volt SZTK)

2021. december 6-12. (hétfőtől vasárnapig) 07.00-19.00 óra

Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft.:

Szombathely , Nádasdy Ferenc u. 43. (MÁV Rendelő)

2021. december 6-10. (hétfőtől péntekig) 08.00-15.00 óra

Szent László Kórház:

Sárvár , Rákóczi u. 30.

2021. december 6-12. (hétfőtől vasárnapig) 07.00-19.00 óra

A Vas Megyei Oltási Munkacsoport döntése nyomán a fentiek mellett az alábbi helyszíneken és időpontokban is biztosított az oltás

Celldömölk , Nagy Sándor tér 3. (Markusovszky Egyetemi Oktatókórház telephelye)

2021. december 8. (szerda) 07.00-19.00 óra

Körmend , Munkácsy utca u. 1. (Markusovszky Egyetemi Oktatókórház telephelye)

2021. december 7. (kedd) 08.00-16.00 óra

Szentgotthárd , Hunyadi út 18. (Rendelőintézet)

2021. december 9. (csütörtök) 08.00-15.00 óra

Tudnivalók

Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra Vas megyében továbbra is négyféle vakcina áll rendelkezésre:

Pfizer, Moderna, Janssen és Sinopharm.

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasoljuk, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Az időpontfoglalás nélkül érkezőket érkezési sorrendben oltják be.

Tömeges Pfizer-oltás Szombathelyen 2021. áprilisában - Nem kell megijedni, elég gyorsan mennek a sorok
Mészáros D. Zsolt

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi a harmadik oltás esetén is kell), amely szintén a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint minden, az oltással kapcsolatos információ.

Az első akcióhét november 22-i kezdete óta már több mint 1 millióan vették fel az első, második, vagy a megerősítő harmadik oltást. Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a gyártók és az orvosok szerint is a második dózis felvétele után 4-6 hónappal csökken a szervezet védekezőképessége, ami a megerősítő oltással ismét 80-90 százalékra emeli a védettséget.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19