Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt a jelenlegi vakcinakínálat, és így lehet hozzájuk jutni

Hat gyártó oltása hozzáférhető Magyarországon, ám nem mindegyik mindenkinek: van vidéki, van "junior" és egy platformra került az egyik nyugati vakcina két keletivel. Íme a lehetőségek.

"Papíron" hat vakcina érhető el a magyar lakosság számára, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenki mind a hat félére jogosult, illetve hozzájuk férhet és szabadon válogathat közülük. - írja az infostart.hu .

A következő a helyzet most:

• Sinopharm: 600 ezer plusz 400 ezer érkezett az elmúlt két héten, oltópontokon, online időpontfoglalás esetén hozzáférhető oltás

• AstraZeneca: 343 200 darab érkezett a közelmúltban, oltópontokon, online időpontfoglalás esetén hozzáférhető oltás

• Szputnyik V: 480 ezer oltás érkezett a napokban, oltópontokon, online időpontfoglalás esetén hozzáférhető oltás

• Moderna: a múlt heti több mint 82 ezer után a csütörtöki szállítmány 68 400 adag, ebből a szociális intézmények részére biztosítanak oltóanyagot (6 ezer adag) azoknak, akik valamiért még nem részesültek benne. A fennmaradó részt második körös oltásokra teszik félre, illetve háziorvosok használhatják fel prioritási sorrend szerint (30 ezer adag)

• Janssen: a vidéket járó oltóbuszokon hozzáférhető oltóanyag, ennek technikai oka van, egyadagos oltás lévén a helyszínre nem kell visszatérniük az oltóbuszoknak. (Jövő héttől háziorvosok is kapnak majd az új szállítmányból.)

• Pfizer: 355 ezer dózis érkezett, ezek egy részét azonban második körös oltásra félretették, másik részük a 16-17 éves diákoknak jut (körülbelül 130 ezer), akiket jövő héttől oltanak, péntek éjfélig kérik őket regisztrációra a Vakcinainfón. A Pfizer oltásaiból jutott a múlt pénteki egynapos, rendkívüli oltási kampányra is, mintegy 100 ezer darab.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra