Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt vannak az oktatási nyitás részletei

Nem közvetíthetők online az osztálytermi tanórák, illetve az igazgatók megengedhetik a szülőknek, hogy gyermekeik igazoltan otthon maradjanak.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár elmondta, elérkezett az idő arra, hogy április 19-től az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatában is visszaálljanak a jelenléti oktatásra, míg az 5-12. évfolyamokon május 10-ig marad a digitális oktatás.

Az óvodáktól az újranyitás kapcsán azt kérte, ne legyenek összevont csoportok, akkor is oldják meg, hogy minden óvodással a saját nevelője foglalkozzon, ha csak a gyermekek felét-harmadát viszik be az intézményekbe.

Az óvodákban és az alsó tagozaton a korábbi rendszer szerint ismételten kötelező lesz a hőmérséklet-mérés, a fertőtlenítés és a távolságtartás – mondta, hozzátéve, hogyha egy szülő nem akarja óvodába és iskolába engedni a gyermekét, akkor az intézmény vezetője engedélyeztetheti a távolmaradást, ugyanakkor az osztálytermi oktatást nem lehet közvetíteni az otthon maradók számára.

Azok a diákok, akik 250 óránál többet hiányoznak, nem osztályozhatóak, így osztályozó vizsgát kell tenniük az év végén – fogalmazott, kiemelve, hogy azzal nem teszünk jót a gyerekekkel, ha nem tanítunk nekik semmit, és nincsenek számonkérések.

A szakszervezeti vezetőkkel és a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével is tárgyalt, ők mind egyetértettek vele abban, hogy fokozatos nyitásra van szükség. "Amit nem lehet megvalósítani, hogy mindenhol megfelezzük az osztályokat, ehhez kétszer annyi pedagógusra lenne szükség" - tette egyértelművé.

"Aki a tanév során 250 óránál többet hiányzik, annak osztályozó vizsgát tehet a tantestület döntése alapján. Ez nem negatív, hanem pozitív lehetőséget jelent" - fogalmazott, hozzátéve egyes szülői kérésekre reagálva, "nem azzal teszünk jót a gyereknek, ha nem tanítunk neki semmit, és nem kérünk semmit számon" . A tanárokat pedig arra kérte, hétfőn vegyék fel a munkát.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra