Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„A jármű alapos takarításon esik át” - A Volánbusz a kakis buszülésről

A cég elnézést kér a feliratért, egyben felszólítja az utasokat a helyes viselkedésre.

Nemcsak minket, de a reakciókból ítélve olvasóinkat is meglepte az a fotó, „A szükség nagy úr” - Valami rendkívüli történt a Volán egyik Vas megyei járatán May 19. 16:33 amelyet szerdán kapott szerkesztőségünk.

A meglepetést egyrészt az okozta, hogy az egyik utasnak sikerült összekakálnia a Szombathelyről Nagytilaj között közlekedő autóbusz ülését.

A másik váratlan fordulat az a felirat volt, amit a járművezető tett a lekerített ülések fölé, és ami arról tájékoztatta az utazóközönséget, hogy „Lezárt ülőhely. Egy utas leszarta” .

Olva

Olvasónk nem is annyira a magán a buszon könnyítő utast, mint a Volánt okolta a fejleményekért, mondván a cégnek másként kellett volna orvosolnia a problémát.

Mi viszont úgy gondoltuk, hogy hallgattassék meg a másik fél is, a fotókat kérdéseink kíséretében elküldtük a vállalatnak, ahonnan meg is érkezett a válasz.

„Mindenekelőtt tisztelettel kérjük utasainkat, hogy utazásuk során tartsák be a Volánbusz utazási szabályzatában foglaltakat, és viselkedésükkel legyenek tekintettel utastársaikra!”

– fogalmaz meglehetősen finoman a Volán, majd így folytatja.

„Az érintett járatot végző autóbusz-vezető kollégánk rögtön intézkedett az ülésre került szennyezés eltávolításáról és a társaság által biztosított fertőtlenítő szerekkel a lehető leggyorsabban elvégezte az ülés, valamint a padozat tisztítását. Az autóbusz soron kívüli, teljes körű takarításáig a szennyezéssel érintett területet kollégánk lekerítette.”

Az érintett busz – tudtuk meg - alapos, soron kívüli takarításon esik át, forgalomba csak a kárpit teljes száradását követően áll vissza, a kihelyezett felirat tartalmáért és a kellemetlenségért pedig a Volán ezúton is elnézést kér.

Hogyan takarítják a buszokat?

A Volán autóbuszainak takarítása a járatok végállomásán történik (naponta több alkalommal is), amihez a cég biztosítja a szükséges tisztítószert és eszközt a járművezetők számára – közölte az eset kapcsán a Volánbusz.

Emellett átlag 7-10 naponként a műszaki telephelyeken nagyobb takarításon esnek át járművek, de előfordulhat azonban, hogy az indulás után szennyeződik be az autóbusz.

„Minden ilyen esetben arra kérjük utasainkat, hogy jelezzék munkatársunknak a problémát, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtehesse a szükséges intézkedéseket a kulturált utazási körülmények biztosítása érdekében” – zárja válaszát a társaság.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

„A szükség nagy úr” - Valami rendkívüli történt a Volán egyik Vas megyei járatán

Először azt hittük, mi olvassuk rosszul az ülések felé elhelyezett üzenetet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra