Covid után: Hozzászoktunk a bezártsághoz vagy alig várjuk, hogy újra pöröghessünk?

Mi lesz, ha vége lesz a járványnak? Mire számíthat a kultúra és szórakoztatóipar? Cikkünkben szavazhat, várjuk a véleményét is.

Bő kilencedik hónapja tart a koronavírus-járvány, és közel azóta élünk együtt a megszorításokkal. Igaz, a nyáron volt némi lazítás, de azért nem volt az igazi, gondoljunk a maszkviselésre, a maximum 500 fős koncertekre, a fesztiválszezon teljes törlésére.

És arra, hogy hozzászoktunk az otthonmaradáshoz, az online kapcsolattartáshoz, az éttermek helyett a házhoz rendeléshez, élő zene (legyen az könnyű vagy komoly) helyett az otthoni zenehallgatáshoz.

Tánczos Mihály

Ez hosszú időszak, aminek ráadásul még nem is látjuk a végét, és azért átalakítja a szokásainkat. Könnyen lehet, hogy annyira természetesnek vesszük majd a jelenlegi helyzetet, hogy ha vége lesz a korlátozásoknak, akkor is inkább maradunk otthon.

A másik lehetőség, hogy napokon belül visszatérünk korábbi szokásainkhoz, és eljárunk színházba, koncertre, meccsre, beülünk kávézni, sörözni, időnként étterembe is elmegyünk.

Mindkét lehetőségnek van realitása, kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére. Lejjebb szavazhat, véleményét pedig kommentben várjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19