Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pörögnek az események, akár már szerdán jöhetnek a lazítások

Ha Pintér Sándor megállapítja, hogy megvan a 2,5 milliomodik oltás, akkor nyitnak.

Pár órával ezelőtt írtuk Pénteken kezdődhet a nyitás a szolgáltatóknak, és jönnek az új vásárlási szabályok April 05. 12:32 , hogy pénteken kezdődhet a nyitás a szolgáltatóknak, és akkor jönnek az új vásárlási szabályok.

De az események olyan gyorsan pörögnek, hogy mostanra elavult ez a hír. Hétfő délután ugyanis közleményt adott ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Azt írják, mivel az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le,

várhatóan legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat.

Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében az alábbi intézkedések lépnek életbe:

 • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
 • Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.
 • Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
 • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
 • A vendéglátóüzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
 • A pedagógusok oltását követően, ahogyan azt már bejelentették, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19

  Tovább az oldalra