3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Csendben megnyílt az új szombathelyi jégcsarnok

Október 7-én lesz az első közönségkorcsolyázás, és úgy tervezik, hogy akár április közepéig is maradhat a jég.

Szép lassan közeledik a következő fűtési szezon, de közben úgy tűnik, lassan visszatér az élet a normál kerékvágásba a tavaly tetőzött energiaválság után. Október 2-án kinyit Október 2-án kinyit a szombathelyi uszoda nagymedencéje is September 25. 06:59 a szombathelyi fedett uszoda nagymedencéje is, amit még tavaly zártak be az önkormányzat 74 pontos takarékossági programja Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57 alapján.

Takarékoskodásra idén is szükség van, Jön a fűtési szezon, a szombathelyi önkormányzat megint összehúzza a nadrágszíjat September 25. 16:53 de jóval visszafogottabban, mint tavaly, ráadásul augusztusban újra kinyitott az új jégcsarnok is.

Tavaly szeptemberben, a csendes megnyitón
Mészáros D. Zsolt

A jégcsarnok nem önkormányzati létesítmény, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub a tulajdonosa és a működtetője. Tavaly lett kész, kicsivel több mint egy éve adták át, Csak néhány hónapig biztos az új szombathelyi jégcsarnok működése 2022. September 01. 16:04 minden csinnadratta nélkül.

Már akkor világos volt, hogy az emelkedő energiaárak miatt csak pár hónapig tudják működtetni a jégcsarnokot, januárban be is zártak.

Közben az energiaárak is csökkentek, egy közgyűlési anyagból kiderül, hogy az áram és a földgáz beszerzési ára a felére, harmadára csökkent.

Mint azt Göncz Szabolcstól, az egyesület elnökétől megtudtuk, már augusztus 11-én bekapcsolták a jégképző berendezéseket, majd 19-20-án egy négy csapatos nemzetközi U16-os ELITE CUP tornának adott otthont a jégcsarnok, illetve szeptember 2-3-án is rendeztek egy újabb fordulót. Majd augusztus 21-től iskolakezdésig edzőtáboroknak adott otthont a csarnok, szombathelyi, zalaegerszegi, soproni korosztályos csapatok kezdhették meg a szezonra való felkészülést.

Az elnök elmondta, október 2-től újra elindul az óvodás csoportok számára szervezett korcsolyaoktatás, szeptember 30-án és október 1-jén pedig elkezdődnek a curling-oktatások is, melyre várják a jelentkezőket.

Október 7-ére pedig tervezik az első közönségkorcsolyázást, amikor mindenki számára nyitva áll majd az új jégcsarnok.

A tervek szerint a csarnokban 2024. március végéig, esetleg április közepéig marad a jég, ezt követően speciális műanyag (inline) burkolaton görkorcsolyázhatnak a látogatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet