Jordán Tamás átadta a stafétát, egy új korszak jön a szombathelyi színházban

A távozó és az érkező igazgató hangja többször is elcsuklott. Jó volt, hogy itt voltál, Tamás!

Január 31-én jár le Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító igazgatójának szerződése, és ahogy azt már egy ideje tudtuk, nem adott be újabb pályázatot az igazgatói pozícióra.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja ezzel hivatalosan is bejelentette nyugdíjba vonulását, Emléklappal köszönte meg a városvezetés Jordán Tamás munkáját 2021. January 28. 13:05 ami egyúttal azt is jelenti, hogy a szombathelyi társulatot megalapítása óta először új ember igazgatja majd.

Az igazgatói pályázatok körüli eseményeket Egy belső és egy külső pályázó van a szombathelyi színház igazgatói posztjára 2020. September 16. 12:29 lapunk is végigkísérte, melyeknek végeredményeként Most már hivatalos: Szabó Tibor lesz a Weöres Sándor Színház új igazgatója 2020. October 29. 13:00 Szabó Tibor, szintén alapítótag vezeti majd tovább a társulatot.

Búcsúzás és köszöntés

Január 28-án délután 3 órakor a színház nagyterme - természetesen a másfél méteres távolságok megtartásával - megtelt, ugyanis Jordán Tamás a színpadon, ünnepélyesen is átadta a színház kulcsát Szabó Tibornak.

A leköszönő igazgató mesélt az elmúlt 12 évről, a színház alapításáról, nehéz és boldog időkről. Nagy örömünkre még lapunk neve is elhangzott. Jordán Tamás hasonlóan sikeres éveket kívánt az új igazgatónak.

Jordán Tamás búcsúzása
Jordán Tamás búcsúzik
Kiss Tamás

Ezután átnyújtotta a kulcsot Szabó Tibornak, aki többek között arról beszélt, mennyire hálás a társulatnak, hogy tagja lehet, és mennyire hálás Jordán Tamásnak, amiért ilyen színházat hozott létre.

Jordán Tamás búcsúzása
Szabó Tibor a színház kulcsával
Kiss Tamás

Szabó Tibor ezután a társulat búcsúajándékát is átadta Jordán Tamásnak, ami nem volt más, mint kedvenc szerepének, Feri bácsinak a jelmeze, amit ráadásul a társulat tagjai is aláírtak.

Jordán Tamás búcsúzása
Szabó Tibor felsegíti Feri bácsi kabátját a távozó igazgatóra
Kiss Tamás

Az eseményen érezni lehetett a meghatódottságot. A távozó és az érkező igazgató hangja is többször elcsuklott beszéd közben, ami persze érthető, hiszen ahogy tőlük is többször elhangzott, nagyon intenzív és nagyon jelentős 12 év zárult le ezen a napon.

Jordán Tamás búcsúzása
Jordán Tamás megköszönte Nemény András polgármester támogatását és barátságát
Kiss Tamás

A leköszönő színházigazgatóval még augusztus végén beszélgettünk „Ne legyünk legelésző, fejüket leszegő birkák” – Beszélgetés Jordán Tamással 2020. August 21. 07:45 többek közt a szombathelyi színház életéről, és az akkori SZFE körüli botrányokról.

Az új igazgatóval, Szabó Tiborral pedig november elején ültünk le Mi jön a Jordán-korszak után? – Szabó Tibor a Weöres Sándor Színház új irányairól 2020. November 04. 07:46 , hogy megtudjuk, mi következik a Jordán-korszak után.

Jordán Tamás búcsúzása
Az eseményen készült teljes galériáért kattintson a képre!
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Emléklappal köszönte meg a városvezetés Jordán Tamás munkáját

Búcsúzik a város a Weöres Sándor Színház leköszönő igazgatójától.

Mi jön a Jordán-korszak után? – Szabó Tibor a Weöres Sándor Színház új irányairól

„Én nem játszom cinkelt kártyákkal” – A szombathelyi színház megválasztott új igazgatója volt konyhastúdiónk vendége.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra