Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jordán Tamás támogatta Eszenyi pályázatát, de már bizonytalan

„Nem látok tisztán ebben a kérdésben.”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ATV Híradó munkatársa, Gulyás Eszter megkereste azokat a színházi vezetőket, akiknek a neve Eszenyi Enikő igazgatói pályázatában támogatóként szerepel. Gulyás azt kérdezte az érintett színházi vezetőktől, hogy a kialakult helyzet ismeretében továbbra is támogatják-e azt, hogy Eszenyi Enikő maradjon a Vígszínház igazgatója.

Eszenyi a karneválon
Nyugat.hu

(Az Eszenyi körüli botránnyal mi is foglalkoztunk: Lázadás a Vígszínházban Eszenyi Enikő ellen című írásunkban )

Jordán Tamás válasza:

„Amikor Eszenyi Enikő színházigazgatói pályázatát támogattam (2020. 01. 21.), még nem jelentek meg azok a nyilatkozatok, melyek egységesen számoltak be Eszenyi hatalmi visszaéléseiről. Ezekben olyan állítások szerepeltek és olyan nagy volt a nyilatkozók száma, hogy az megdöbbentette a közvéleményt. Bennem azonban (noha nem vonom kétségbe a megszólalók szavahihetőségét) egy sereg megválaszolatlan kérdés született meg.

· Miért csak több évvel a Vígszínházból való távozásuk után szólaltak meg a nyilatkozók, köztük olyan is, aki csak rövid ideig dolgozott ott

. Miért nem jelezték annak idején az igazgatónőnek, esetleg többen egyszerre, hogy súlyosan kifogásolják a viselkedését

· Miért nem követeltek ki egy társulati ülést, ahol ezek a sérelmek az egész társulat előtt nyilvánvalóak és megbeszélhetőek lettek volna.

· Miért nem szólalnak meg most a Vígszínház jelenleg is meghatározó nagy színészei

A fentiekre nincs válasz. Nem látok tisztán ebben a kérdésben. Minden színházban törvényszerűen akadnak joggal elégedetlenkedők. A döntést majd a Fővárosi Közgyűlés hozza meg. Egy tényt nem lehet elvitatni. Az esténként 3 helyen játszó Vígszínház 97%-os látogatottsággal megy. Ez legalább 1700-1800 néző naponta. (ez egy saját becslés) Sok minden hozzátartozik egy színházigazgató alkalmasságának megítéléséhez. A hatalommal való visszaélés elutasítása mellett ez a meggyőző nézettség az egyik legfontosabb szempont."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra