„Sikítsál!" – Kajdi Csaba Szombathelyen

„Cyla” egyszemélyes show-jával simán megtöltötte a Sportházat, ahol beszélt politikáról, celebekről, sőt még Mészáros Lőrincet is felköszöntötte. Influenszert néztünk élőben.

Nagyjából fél órával a hivatalos kezdés előtt érkezem az Agora Sportházba, ahol már gyülekezett a tömeg. Tömeg, merthogy napokkal ezelőtt már minden jegy elkelt az eseményre.

Közben megtudom, hogy Kajdi Csaba modellügynök-influenszer-megmondóember országos turnéjának eddigi állomásai közül a szombathelyi volt a legnagyobb. Meg kell viszont jegyezni, hogy a háttérben nem ment minden flottul. Cyla ugyanis késett. Aki követi őt a közösségi platformokon, tudhatta, hogy megkapta valamelyik körülöttünk rohangáló bacit, így az este hétre meghirdetett program csak tizenöt perccel később kezdődött.

Ennek ellenére Cylát és kutyáját, Sanyit vastaps fogadja. Miután elfoglalják helyüket a pódiumon, rögtön bele is csap a hírek sajátos elemezésébe és a sztorimesélésbe.

Kajdi Csaba Szombathelyen.
Nyugat.hu

Az egyik ilyen hír Mészáros Lőrinc pénteki születésnapja Tudta? 57 éves lett Mészáros Lőrinc 2023. February 25. 06:59 volt. Ennek kapcsán Kajdi fel is köszöntötte a „Happy Birthday, Lölő” című dallal. Az úriember kapcsán Cyla elmondta, igazán lenne ő is Mészáros Lőrincné. Kajdi ugyanis felvállaltan homoszexuális, ha valakinek nem lenne világos. (Ha valaki nyomon követte Kajdi infulenszer karrierjét, tudhatja, hogy az egyik leghíresebb bejelentkezése a francia tengerpartról volt, ahol a "Hol vagy Lölő? Te vagy Lölő?" felkiáltásokkal kereste Mészáros elhíresült jachtját a tengeren.)

A reggeli műsorok átka

Hogy mint jelent a celebség és média egymást erősítő és kihasználó kapcsolata, arról a tévés szereplések kapcsán hallhattunk. Például amikor nemrég meghívták a TV2 reggeli műsorába, ahol a téma mindössze annyi volt, hogy szereti-e a palacsintát. Majd beállították palacsintát sütni. Amit ő nem tud. A főzésben (már ha ezt lehetett annak nevezni) egyébként meglehetősen zavarta, hogy a műsorvezető Orosz Barbara végig ott „pucsított” mellette. (Kajdi híres arról, hogy keményen tudja trollkodni és osztani a celebeket.)

Persze nem csak itt, hanem egy RTL-es reggeli műsorba is behívták már „tölteléknek”, ahol az adás végén Papp Gergő műsorvezető csak annyit kérdezett tőle: hogy van? Majd közölték vele, hogy vége az adásidőnek.

„Manyika”

Később aztán jöttek is a sztorik az egykori jó barátról, „Manyikáról”, vagyis Lakatos Márk stylist-divattervezőről. A közös utazásokról, rendőrséggel való kalandokról, és sok minden egyébről, amely ebben az országban és külföldön egy egyáltalán nem konvencionálisan élő baráti társasággal megeshetett.

Arra a nézői kérdésre, hogy végül miért romlott meg a kapcsolatuk, Kajdi annyit mondott, kettejük számára mást jelent a barátság. „Manyinak” egy bizniszt jelentett a barátság, azt nézte, hogy a kapcsolatukból mennyit tud profitálni. Szerinte viszont a barátság arról szól, hogy jóban-rosszban kiállunk egy olyan ember mellett, akiben meg tudunk bízni.

Nem szabad engedni a zsarnokságnak

Az influenszer az előadás végén jutott el a komolyabb témákhoz. Az egyik ilyen a ukrán-orosz háború egyéves évfordulója volt. E kapcsán Kajdi sokszor kiállt már az ukránok mellett és most is kijelentette, hogy azt az álláspontot kellene vallania mindenkinek, amit az EU képvisel.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja pont szombaton volt, ez alkalmat adott Cylának, hogy elmondja: nem szabad hagyni egyetlen népnek sem, hogy egy zsarnok uralja az országot, és elnyomja azokat, akik nem értenek egyet azzal, amit ő mond.

„Hol van Sanyika?”

Mindeközben Sanyika, a Kajdi életét és influenszerkedését végig kísérő Sanyika, a kis fehér terrier egész egyszerűen eltűnt gazdája mellől. Volt min izgulni - főleg a patkányméregtől féltette őt Kajdi -, de aztán megkerült.

Közben érkeztek a kérdések, hatalmas volt a hangulat és mindenki szelfizni szeretne vele. Kajdi ez utóbbira most nemet mondott, hogy a színpadról levonulva Budapest felé vegye az irányt. A „drága követő-rajongók” azonban odakint is szép számmal várják, hogy adjon autogramot. Rajongás van.

Kajdi, aki negyven felett lett az egyik leghatásosabb magyar megmondóember

Annak ellenére, hogy nyilvánvaló: Kajdi egy budapesti ember, aki abban a közegben és baráti körben érzi jól magát. Nem kocsmázni akar a helyiekkel, hanem vissza akar ülni az autóba és menni akar haza. De még a késést, a „nem érek rá fotózkodnit” sem veszik fel tőle. Szeretik.

Miért is? Mert van benne sok humor, és nála az alpári sem lesz alpári. Jó a beszélőkéje, megfelelő mértékű az öniróniája, nem híve a nyavalygásnak és jó nagy adag humorérzéke van. Mögötte pedig ott van egy nagy adag kulturáltság és tudás is – meg egy kis simlisség, ami kell nekünk.

Ettől még senki se gondolja, hogy éjjel nappal a rendelkezésükre áll. Ez is egy szerep. Mögötte sok munkával – az ezért járó pénzzel -, menedzserekkel, tanácsadókkal. Mert az embereket etetni kell, ha egyszer már beléptél az életükbe, várják a másnapi reggelit és ebédet.

És mit akarnak még az emberek? "Megőrülni és megvadulni", és "nyomni az gázt az unci alá". (Mindezek Kajdi állandó szófordulatai). És akkor – ahogy a szombathelyi fellépésről készült rövid videóban is láthattuk - vagy ezer ember kezd el visítani, amikor az mondja nekik. Sikítsatok!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra