Elkészült az új szombathelyi könyvtár, kérdés, mikor nyithatják meg

Pedig még extra helyen is, az arborétum mellett van.

Elkészült az új kámoni fiókkönyvtár - közölte a Facebookon a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár.

2018 végén derült ki A kámoni arborétumba költöztetik a városrész fiókkönyvtárát 2018. December 08. 07:35 , hogy a szombathelyi közgyűlés az arborétum melletti, önkormányzati területen akar egy új fiókkönyvtárat építeni. A Berzsenyi könyvtár kámon-herényi fiókkönyvtára a volt kámoni kultúrházban (Szófia u. 31.) működött, ám ennek az épületnek annyira leromlott az állapota, hogy nem volt már alkalmas erre a célra.

Az új kámoni fiókkönyvtár
Forrás: Facebook / Berzsenyi Dániel Könyvtár

A közgyűlés 2018 decemberében el is fogadta a tervet, így indulhatott el 2019 őszén a munka Elkezdődött az új fiókkönyvtár építése a kámoni arborétumban 2019. October 26. 14:43 . Az új épületben egy nagy olvasótermet, egy munkaállomást, egy raktárt és szociális helyiségeket alakították ki. Az épületet elkerítették az arborétumtól, az utca felől van a bejárata.

Az új kámoni fiókkönyvtár
Forrás: Facebook / Berzsenyi Dániel Könyvtár

A Berzsenyi könyvtár a Facebook-posztban hangsúlyozta, hogy "az ökokönyvtár funkcióinak megfelelően a környezettudatosság, a természetvédelem hangsúlyos szerepet kap majd az új könyvek beszerzésében, a rendezvények szervezésében is.

Az új kámoni fiókkönyvtár
Forrás: Facebook / Berzsenyi Dániel Könyvtár

Közösségi színtérként szolgálhat könyvbemutatók, táborok, iskolai foglalkozások számára, valamint klubok helyszíne lehet a természettel szoros kapcsolatban álló épület."

Most már csak az a kérdés, hogy mikor nyithat ki az új fiókkönyvtár, hiszen a járvány miatti veszélyhelyzet alatt a kulturális intézmények zárva vannak.

Terveink szerint ezév májusában megnyílhat az új kámoni fiókkönyvtár a Kámoni Arborétum és az Ökoturisztikai ...

Közzétette: Berzsenyi Dániel Könyvtár – 2021. március 24., szerda
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra