Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elkészült az új szombathelyi könyvtár, kérdés, mikor nyithatják meg

Pedig még extra helyen is, az arborétum mellett van.

Elkészült az új kámoni fiókkönyvtár - közölte a Facebookon a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár.

2018 végén derült ki A kámoni arborétumba költöztetik a városrész fiókkönyvtárát 2018. December 08. 07:35 , hogy a szombathelyi közgyűlés az arborétum melletti, önkormányzati területen akar egy új fiókkönyvtárat építeni. A Berzsenyi könyvtár kámon-herényi fiókkönyvtára a volt kámoni kultúrházban (Szófia u. 31.) működött, ám ennek az épületnek annyira leromlott az állapota, hogy nem volt már alkalmas erre a célra.

Az új kámoni fiókkönyvtár
Forrás: Facebook / Berzsenyi Dániel Könyvtár

A közgyűlés 2018 decemberében el is fogadta a tervet, így indulhatott el 2019 őszén a munka Elkezdődött az új fiókkönyvtár építése a kámoni arborétumban 2019. October 26. 14:43 . Az új épületben egy nagy olvasótermet, egy munkaállomást, egy raktárt és szociális helyiségeket alakították ki. Az épületet elkerítették az arborétumtól, az utca felől van a bejárata.

Az új kámoni fiókkönyvtár
Forrás: Facebook / Berzsenyi Dániel Könyvtár

A Berzsenyi könyvtár a Facebook-posztban hangsúlyozta, hogy "az ökokönyvtár funkcióinak megfelelően a környezettudatosság, a természetvédelem hangsúlyos szerepet kap majd az új könyvek beszerzésében, a rendezvények szervezésében is.

Az új kámoni fiókkönyvtár
Forrás: Facebook / Berzsenyi Dániel Könyvtár

Közösségi színtérként szolgálhat könyvbemutatók, táborok, iskolai foglalkozások számára, valamint klubok helyszíne lehet a természettel szoros kapcsolatban álló épület."

Most már csak az a kérdés, hogy mikor nyithat ki az új fiókkönyvtár, hiszen a járvány miatti veszélyhelyzet alatt a kulturális intézmények zárva vannak.

Terveink szerint ezév májusában megnyílhat az új kámoni fiókkönyvtár a Kámoni Arborétum és az Ökoturisztikai ...

Közzétette: Berzsenyi Dániel Könyvtár – 2021. március 24., szerda

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra