Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön a kapu és nyitvatartási idő a szombathelyi Múzeum-parkban

Így próbálnak rendet tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi Múzeumparkban zajló „éjszakai élet” már évek óta úgy terjeng a város közéletében, mint egy halk szellentés. Mindenki érzi, de nem igazán akarunk beszélni róla.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Szerkesztőségünkhöz is rendszeresen címeznek levelet az olvasók, amiben arról panaszkodnak, hogy hajléktalanok alszanak a padokon, sötétedés után pedig a legtöbben félnek átmenni a parkon, mert odabent sötét arcok ólálkodnak.

Ennek a problémának a másik vetületeként pedig reggelre szemét és a randalírozás nyomai fogadják a park látogatóit.

szombathelyi Múzeum-park
Kiss Tamás

A gondok orvoslására a SZOVA Zrt. nagyjából fél millió ungarise forintból készített egy zárható vaskaput a park utolsó kaputlan bejáratához, a Dr. Pável Ágoston sétány felölihez, illetve helyre pofozta az innen bevezető gyalogos hidat is.

A kapura kikerült egy tábla is, amin a nyitvatartási idő olvasható. Eszerint április 1-jétől október 15-éig reggel 8-tól este 9-ig, október 16-ától március 31-éig pedig szintén 8-tól este fél 7-ig lesz nyitva a park.

A táblán most egyébként március 1. olvasható, de ez csak műhiba, Csapláros Andrea múzeumigazgató megnyugtatott mindenkit, hogy ki lesz javítva.

Horváth Soma alpolgármester és Csapláros Andrea múzeumigazgató
Kiss Tamás

A park kapuit a közterület felügyelet, valamint a múzeum munkatársai fogják nyitni és zárni.

Horváth Soma azt is elmondta, hogy a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! programhoz illeszkedve nem a kapu az egyetlen újdonság a Múzeum-parkban. A FÉHE (Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó) Nonprofit Kft. közvetítésével mostantól mindig lesz itt valaki, aki közfoglalkoztatási program keretében szedi majd a szemetet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Máris kitakarították a szombathelyi múzeumkertet, kijavították a padot is

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze hívta fel a figyelmet a szemetes kertre és az eltört padra.

Tragikus állapotban a Savaria Múzeum kertje (is)

Erre most Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze hívta fel egy figyelmet Facebook-oldalán.

Össznépi szemétszedésre és szemléletváltásra buzdít a szombathelyi városvezetés

Indul a Vigyázzunk Együtt Szombathelyre! program, jönnek a körzeti és városi nagytakarítási napok.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés