Karácsony Gergelynek elege lett a kormány tétlenkedéséből

A fővárosi önkormányzat 100 ezer új antigén teszt beszerzését indítja el, ebből 50 ezret a tanárok tesztelésére fordíthatnak a kerületek.

A magyar járványügyi helyzet nem istenes, hanem pokoli – mondta el Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerdai online sajtótájékoztatóján, melyről a Magyar Hang számolt be. Úgy véli, a tegnap bejelentett intézkedések miatt sokakban hiányérzet maradt, hiszen drámai mértékben terjed a járvány, Magyarország Európai összehasonlításban is rosszul áll. Karácsony szerint például

fájóan hiányoznak a tömegrendezvényekkel kapcsolatos korlátozások,

külön szabályozás kellene rájuk, így ezek szigorítására kérte a kormányt.

Beszélt arról is, hogy az ingyenes parkolással már az első hullámra vonatkozóan is kifejezték a szakmai aggályokat, mivel ez várhatóan közlekedési káoszt fog okozni. Arról beszélt,

lehet, hogy az ingyenes parkolás népszerű, de nem hasznos,

a belvárosi forgalmat növelni fogja, ami rontja a levegőminőséget, ez pedig különösen hátrányos a koronavírus szempontjából.

Végül jelezte, hogy

a kormány tétlenkedését nem fogják tovább tűrni, saját intenzív tesztelési programot indítanak.

Ezért a fővárosi önkormányzat átvállalva az állam feladatait, intenzív kapacitásbővítésbe kezd, 100 ezer új antigén teszt beszerzését indítják el napokon belül. A 100 ezer beszerzendő tesztből 50 ezret lakosságarányosan szétosztanak a kerületeknek, és arra kérik őket, jól használják ki: biztosítsák a pedagógusoknak és az oktatást segítő munkatársaknak az önkéntes szűrés lehetőségét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19