Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Karikó Katalin: nincsenek ismeretlen anyagok a Pfizer/BioNTech oltóanyagában

A BioNTech magyar alelnöke úgy gondolja, hogy akár már a jövő nyár olyan lehet majd, mint a korábbiak.

Karikó Katalin az El Paisnak adott interjúban felhívta a figyelmet arra, hogy a Pfizer/BioNTech oltóanyaga nem tartalmaz ismeretlen anyagokat, csak természetes összetevők találhatók benne, például növényi nukleotidok. Állatokból származó baktériumokat és sejteket sem használtak az elkészítéséhez - idézte a lap cikkét a hvg.hu .

Az is kiderült szavaiból, hogy Karikó és kutatótársa Drew Weissman már beoltatták magukat. Mint mondta, egy pillanatig sem tartott attól, hogy megtegye, sőt, már hamarabb, a laboratóriumban is beadta volna magának a szert, ezt azonban nem teszik lehetővé a szabályok, melyeket egyébként szeret betartani.

Kitért arra is, hogy a vakcina által nyújtott védettség 10 nappal az első dózis beadása után alakul ki, amely kezdetben 88,9 százalékos, de a következő, második adaggal már 95 százalékra növelhető, ráadásul a klinikai tesztek során a vírus húszfajta mutációját semlegesítette.

Végül megjegyezte, hogy a vakcinák képesek lesznek megszabadítani minket a koronavírustól, és akár már a jövő nyár olyan lehet majd, mint azelőtt. "Visszamehetünk a tengerpartra, visszatérhetünk a normális életünkhöz" – tette hozzá.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra