Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Karikó Katalin: teljesen félrevezető a kormány halálozási táblázata

A Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus szerint fontos adatok hiányoznak a kormány által közreadott fertőzöttségi és halálozási statisztikából.

Karikó Katalin kiegészítette a kormány vakcinákról szóló táblázatát: „Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja: kizárólag megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit” - így reagált a Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus a kormányzat vasárnap publikált táblázatára, Közzétette a kormány, mennyien haltak meg a második oltás beadása után April 25. 12:12 mely az egyes vakcinák hatékonyságával foglalkozik és a koronavírus ellen oltottak halálozási adatait is részletezi.

A kormány Facebook-oldalán az alábbi indoklással jelent meg a táblázat: „A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Ezekből az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen.” A táblázatban a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatai szerepelnek.

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe...

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. április 25., vasárnap

A kormány adatai szerint a második oltás után összesen 5714 ember fertőződött meg, és 273-an haltak meg, de vakcinatípusokra is bontották a halálozásokat. A táblázat azt mutatja, hogy az Európai Unióban elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech-vakcina második dózisa után többen fertőződtek és haltak meg, mint például az orosz Szputnyik után. A táblázatban százezer oltottra vetítve is kiírták az adatokat.

Karikó Katalin, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke szerint a táblázat nem pontos, információk hiányoznak belőle.

A kormány táblázatából az olvasható ki, hogy százezer Pfizerrel oltottból 32-en hunytak el, míg a kínai Sinopharm esetében ugyanez a szám 16-ra jön ki. A Pfizer típusú vakcina esetében négy hónap a vizsgált időszak, a kínainál kettő. Utóbbival viszont Karikó szerint a krónikus betegségben nem szenvedőket oltották.

A lentebb bemutatott tablazatot sokan elkuldtetek ezert kiegeszitettem a szukseges informacioval amit sajnalatosan...

Közzétette: Kati Kariko – 2021. április 25., vasárnap

Karikó Katalin ezeket látva azt írja, a betegségek mellett a beoltottak és az elhunytak korát is fel kellett volna tüntetni, szerinte ezek nélkül a táblázat teljesen félrevezető:

„Azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100,000 idős krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában. Illetve krónikus betegséggel NEM rendelkező 100,000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt” – írta a Facebookon.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra